Zelf ondersteuning vinden (Wmo)

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Zorg en Ondersteuning > Wmo > Zelf ondersteuning vinden (Wmo)

Zelf ondersteuning vinden (Wmo)

Woont u thuis en kunt u af en toe een helpende hand gebruiken? Weet dan dat er in de gemeente Alkmaar verschillende organisaties zijn die u kunnen helpen. U kunt vrij van deze voorzieningen (folder in pdf, 4MB) gebruik maken. Een verwijzing van de gemeente is niet nodig, en er zijn geen of lage kosten aan verbonden.

Internet

Via zoekmachines, zoals Google en Bing vindt u praktische informatie, adressen en handige links naar websites over zorg, welzijn, hulpverlening, wonen en inkomen in Alkmaar. Zoek bijvoorbeeld op burenhulp Alkmaar, buddy Alkmaar, maaltijdservice Alkmaar, huishoudelijke hulp Alkmaar, Buurtlink Alkmaar, Seniorplaza of boodschappendienst Alkmaar.

Bewonersondernemingen

Een bewonersonderneming is een wijk/buurtgerichte organisatie van bewoners, die zich richt op de instandhouding en verbetering van het sociale klimaat én de economie van uw buurt/wijk. Loopt u gerust eens bij één van de bewonersondernemingen binnen.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar Wijkcentra Alkmaar.

Vrijwilligers

Zie vrijwilligerswerk voor vrijwilligersorganisaties en de vrijwilligersverzekering.

Mantelzorg

Zie mantelzorg voor de mantelzorgorganisaties en het mantelzorgcompliment.

Clientondersteuning

Als u hulp of ondersteuning nodig heeft is het fijn om iemand te hebben die met u meedenkt. In veel gevallen is dat iemand uit uw familie, vrienden of kennissenkring. Ook kan het zijn dat u het prettig vindt als er nog iemand met u meedenkt of aanwezig is bij een gesprek met bijvoorbeeld de gemeente. U kunt dan, als inwoner van Alkmaar, gratis de hulp inschakelen van een cliëntondersteuner.

Zie ook

Laatste wijziging: 11 juli 2019