Afval

HVC voert alle activiteiten rond afval uit voor de gemeente Alkmaar. Op de website van HVC vindt u alle informatie.

Bedrijfsafval wordt afgehandeld door GP Groot.

Heeft u kapotte spullen, grof tuin afval en/of bouwafval, dan kunt u dit afval wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Kitmanstraat. Openingstijden en aanvullende informatie leest u op HVC – afvalbrengstation.

Wilt u weten wanneer uw bak wordt geleegd? Kijk dan in de afvalkalender op de website of via de HVC-app. Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk uw persoonlijke kalender.

Maakt u voor uw afval gebruik van een ondergrondse container, dan heeft u een afvalpas of sleutel nodig om de container te openen. Bent u de pas kwijt of is deze stuk, dan kunt u een nieuwe aanvragen via HVC – Afvalpas.

De inzameling van bedrijfsafval wordt gedaan door GP Groot.

Wilt u een woning ontruimen, een tuinrenovatie doen of heeft u grote verbouwingsplannen waarbij u meer afval produceert dan u kunt laten ophalen of weg kunt brengen (meer dan 1m3 of 2m3)? U kunt hiervoor (op eigen kosten) tijdelijk een container huren. Vergeet niet om hier ook een vergunning voor te regelen. Dit kan via Vergunning gebruik openbare plaats.

Wilt u een afspraak maken om uw grof afval op te halen? Dit kunt u zelf regelen via HVC – grof afval. U kunt uw grof afval ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar.

In de HVC-app staat de afvalkalender waarin staat op welke dag het afval in de straat wordt opgehaald. U kunt hier ook een melding over ontvangen, zo weet u altijd wanneer welke bak geleegd wordt. Ook kunt u de dichtstbijzijnde verzamelcontainers en het adres van het afvalbrengstation vinden in de app. Twijfelt u weleens in welke afvalbak het hoort? In de app vindt u ook de afvalwijzer. Maak een foto van het afval of scan de barcode en krijg te zien in welke bak het afval hoort. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Wilt u een afspraak maken om uw snoeiafval op te halen? Dit kunt u zelf regelen via HVC – grof afval. U kunt uw snoeiafval ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar.

Op diverse plekken in de gemeente staan verzamelcontainers voor het gescheiden inzamelen van papier en karton, plastic, glas en textiel. In de HVC-app en op HVC – verzamelcontainers vindt u de locaties van alle verzamelcontainers bij u in de buurt.

Minder-validen regeling

Bent u minder-valide en heeft u om deze reden problemen met het aanbieden van uw afval? Neem dan contact op met de klantenservice van de gemeente.

Andere vragen

Voor al uw overige vragen over afval kunt u contact opnemen met de klantenservice van HVC.