Nieuws

Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

De laatste maand van de Regeling Reductie Energie is ingegaan. Alle woningeigenaren in Alkmaar kunnen sinds juli 2020 gebruik maken van de € 70,- waardebon voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor ongeveer 1.500 inwoners.

Gemeenten starten onderzoek naar in beslag genomen Joods vastgoed

De gemeenten die zijn aangesloten bij het Regionaal Archief Alkmaar hebben besloten een onafhankelijk onderzoek naar in beslag genomen Joods vastgoed te laten uitvoeren. Het betreft de gemeenten Alkmaar, Den Helder, Bergen, Castricum, Heiloo, Dijk en Waard (Langedijk en Heerhugowaard), Hollands Kroon, Schagen en Texel. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Radboud Universiteit uit Nijmegen en begeleid door het Regionaal Archief Alkmaar.

Gestickerde fietsen op station Alkmaar zijn klaar om opgehaald te worden

Op 30 november is er gestickerd op station Alkmaar! Het gaat hier om fietsen die al langere tijd op het station staan of verwaarloosd zijn. Er zijn welgeteld 160 fietsen gestickerd. De gestickerde fietsen zijn te herkennen aan het rode label met de tekst ‘zwerffiets?!’. Eigenaren van de fietsen kunnen deze tot maandag 6 december ophalen bij het station.

Partners