Vrijwilligerswerk

Alkmaar is trots op haar vrijwilligers! Zij maken veel mooie en belangrijke dingen mogelijk.

U wilt vrijwilliger worden. U kunt daarvoor terecht bij verschillende organisaties. In Alkmaar is er onder andere Team Vrijwillig. Als u zich aanmeldt bij deze organisatie, helpt zij om een match te maken tussen u en inwoners die hulp nodig hebben.

Wilt u met uw bedrijf vrijwilligerswerk in groepsverband doen? Dat kan. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Stichting Doesgoed (voorheen De Waaier).

U zoekt een vrijwilliger. Bijvoorbeeld omdat u hulp wilt. U kunt daarvoor terecht bij verschillende organisaties.

In Alkmaar is er onder andere Team Vrijwillig. Als u zich aanmeldt bij deze organisatie, helpen zij een match te maken tussen u en een vrijwilliger.

Wat de vrijwilligersverzekering?

Alkmaar is trots op haar vrijwilligers. Om haar vrijwilligers te beschermen en omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Dit betekent dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, via de gemeente verzekerd is via de gemeente tegen risico’s en ongevallen.

Wat kost de vrijwilligersverzekering?

De vrijwilligersverzekering kost niks.

Voor wie is de vrijwilligersverzekering?

Voor iedere Alkmaarse inwoner die vrijwilligerswerk doet.

Hoe werkt de vrijwilligersverzekering?

Als u tijdens het doen van uw vrijwilligerswerk schade heeft gemaakt, moet u de schade eerst melden. U doet dat door het schadeformulier in te vullen.

Het schadeformulier vindt u op de website van Centraal Beheer. Het is belangrijk dat u foto’s maakt van de situatie. Na het invullen mailt u het formulier en de foto’s naar risicobeheer@alkmaar.nl.

Wat is er verzekerd via de vrijwilligersverzekering?

Wat er precies wel en niet verzekerd is, leest u op de website van de verzekeraar Centraal Beheer.