Gratis advies over verduurzaming menu’s voor Alkmaarse horecaondernemers  

Wilt u als horecaondernemer geld besparen en uw menu verduurzamen? Tien horecaondernemers uit gemeente Alkmaar kunnen een gratis en vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek met een expert aanvragen.  

Praktische tips 

Tijdens een gesprek van ongeveer 1,5 tot 2 uur komen verschillende onderwerpen over gezonde en duurzame keuzes op het gebied van voeding aan bod. Denk aan voedselverspilling tegengaan, maar ook andere tips waarmee de CO2-uitstoot en kosten kunnen worden bespaard. U kunt hierbij denken aan lokale- en seizoensgebonden inkoop, en het promoten van meer groente en minder vlees op de menukaart. Ondernemers krijgen praktische tips en mogelijkheden om hun menukaart duurzamer en gezonder te maken. Daarbij krijgen ze ook tips om hun winstmarges te vergroten.  

Enthousiaste ondernemers 

De adviseurs van Greendish hebben in Alkmaar al meerdere enthousiaste horecaondernemers begeleid. Gemeente Alkmaar nodigt lokale horecaondernemers uit om deze kans aan te grijpen. Samenwerken aan een duurzamere toekomst voor de horeca in Alkmaar is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het succes van lokale ondernemers. 

Voedselverspilling in de horeca 

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 114 miljoen hoofdgerechten weggegooid in de horeca. Dit is 12% van het voedsel dat verspild wordt in Nederland. Elke kilo voedselverspilling zorgt voor gemiddeld 4,5 kg CO2-uitstoot. En kost een ondernemer gemiddeld 7 euro. Door minder eten weg te gooien bespaart u niet alleen eten en geld, maar zorgt u ook voor minder CO2-uitstoot. 

Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar circulair@alkmaar.nl  

Bord en bestek met een wereldbol op het bord en blaadjes eromheen