Toegankelijkheidsverklaring Gemeente Alkmaar

Waar bent u naar op zoek?

Home > Toegankelijkheidsverklaring Gemeente Alkmaar

Toegankelijkheidsverklaring Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid en gebruiksgemak bij het gebruiken, zoeken en vinden op www.alkmaar.nl (hoofdwebsite). Hierbij houden wij ons zoveel mogelijk aan de Webrichtlijnen versie 2 niveau AA. Doel van onze inspanningen en deze richtlijnen is dat onze website toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. Dat betekent dat webpagina’s gericht zijn op de taak van de bezoeker en dat teksten op de pagina’s kort, bondig, helder en begrijpelijk zijn geschreven, maar ook op het gebied van techniek,  zodat de website op elke computer, browser, tablet of smartphone te gebruiken is. Daarbij houden we ook rekening met mensen die hiervoor aangepaste apparatuur gebruiken, zoals een voorleesapparaat.

Stand van zaken

  • Onze digitale formulieren zijn zonder javascript niet goed toegankelijk. Wij spannen ons in om de leverancier van onze digitale formulieren te bewegen aan de webrichtlijnen te voldoen.
  • We werken aan een complete vernieuwing van de website en zorgen daarmee voor een verbetering van opmaak en kleurcontrast.
  • De meest geraadpleegde pagina’s worden op dit moment herschreven volgens geldende webrichtlijnen en toegankelijkheidseisen.
  • Een deel van de pdf-bestanden is nog niet toegankelijk. Wij werken er op dit moment aan om het aanbod van ontoegankelijke pdf-bestanden af te bouwen. Deze bestanden vervangen wij door goede pdf-bestanden (type A1A) of we zorgen voor een alternatief, zoals een losse tekstpagina.

Contact en informatie

Komt u een probleem tegen met deze website, geef dit dan aan ons door per e-mail mediateam@alkmaar.nl en geef hierbij de locatie (link) naar de webpagina door waar u het probleem bent tegengekomen.

Laatste wijziging: 11 april 2019