Nieuws

Uitslag verkiezingen gemeente Alkmaar

Op donderdag 6 juni kon gestemd worden voor het Europees Parlement. Binnen de gemeente Alkmaar is er het meest gestemd op GroenLinks-PvdA. Met 25,5% van de stemmen zijn zij als grootste uit de bus gekomen. De tweede partij is de PVV met 15,5% van de stemmen. Als derde partij eindigde de VVD met 11,6% van de stemmen. De opkomst is uitgekomen op 50%.

Ben jij de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar?

Burgemeester Anja Schouten kan wel wat hulp gebruiken. Zij en de wethouders van Alkmaar vinden de mening van kinderen heel erg belangrijk! Daarom heeft Alkmaar sinds twee jaar een kinderburgemeester. Als kinderburgemeester geef je namens alle Alkmaarse kinderen jouw mening. En je gaat samen met de burgemeester of wethouder naar officiële bijeenkomsten.

Presentatie resultaten Cultuurvisie 2040 op vrijdag 14 juni

Het participatietraject rondom de Cultuurvisie 2040 is afgerond. Vrijdag 14 juni 2024 worden de resultaten gepresenteerd in Theater De Vest. De gemeente Alkmaar nodigt alle inwoners uit om hierbij aanwezig te zijn.

Voorlopige uitslag referendum vuurwerkverbod

In Alkmaar hebben mensen donderdag gestemd voor het Europees Parlement en over een vuurwerkverbod via een referendum. Voorlopig is er door 65,3% van de stemmers gestemd voor en door 34,7% tegen een algeheel vuurwerkverbod binnen de gemeente Alkmaar.

Gemeente Alkmaar sluit 2023 af met positief resultaat

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft vrijdag de jaarstukken en de jaarrekening van 2023 aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeente Alkmaar heeft het jaar 2023 afgesloten met een positief resultaat van € 15,9 miljoen. De totale begroting van Alkmaar voor 2023 bedroeg € 532 miljoen.

Kanaalkade afgesloten van 3 tot 25 juni

Van maandag 3 juni tot dinsdag 25 juni is een deel van de Kanaalkade afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Minderbroederstraat en de Paternosterstraat. De afsluiting is nodig om het kruispunt bij de Paternosterstraat veiliger te maken. Nu is het kruispunt onoverzichtelijk en gevaarlijk, vooral voor fietsers.

Noodafsluiting deel fietspad Herman Gorterpad

Het fietspad aan het Herman Gorterpad, tussen de Multatulilaan en de Wielingenweg, is per direct afgesloten. Er zijn scheuren ontdekt in het geluidsscherm boven het Herman Gorterpad ter hoogte van de fietstunnel. Dit maakt de route richting naar de tunnel mogelijk onveilig. Daarom is besloten om het fietspad en de fietstunnel per direct af te sluiten totdat er meer bekend is over de oorzaak. 

Alkmaar Ontzet 450 jaar wint Gouden Giraffe Award

Op 29 mei hebben DOSS Event Support, Alkmaar Marketing en de gemeente Alkmaar een prestigieuze prijs gewonnen. Hun project ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ kreeg de Gouden Giraffe Event Award in de categorie “Relatie Events & Community Events”. De prijs werd uitgereikt tijdens een feestelijke awardshow. Mirella Doss van DOSS Event Support en Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing namen de prijs in ontvangst.

Nieuwe visie op toerisme en recreatie voor Regio Alkmaar

De zes gemeenten in Regio Alkmaar hebben samen een nieuwe visie opgesteld voor toerisme en recreatie. Deze visie is bedoeld om bezoekers beter over de regio te verspreiden en het hele jaar door welkom te heten. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest hebben de visie aan hun gemeenteraden voorgelegd.

Feest bij Stadsboerderij de Hout in Alkmaar

Op woensdag 22 mei was het feest bij Stadsboerderij de Hout in Alkmaar. De kinderboerderij ontving het Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen en opende een nieuw natuurontdekpad.