Nieuws

Nieuwe visie op toerisme en recreatie voor Regio Alkmaar

De zes gemeenten in Regio Alkmaar hebben samen een nieuwe visie opgesteld voor toerisme en recreatie. Deze visie is bedoeld om bezoekers beter over de regio te verspreiden en het hele jaar door welkom te heten. De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest hebben de visie aan hun gemeenteraden voorgelegd.

Feest bij Stadsboerderij de Hout in Alkmaar

Op woensdag 22 mei was het feest bij Stadsboerderij de Hout in Alkmaar. De kinderboerderij ontving het Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen en opende een nieuw natuurontdekpad.

Kindcentrum Vroonermeer officieel geopend

Het Kindcentrum Vroonermeer is woensdag 22 mei officieel geopend. Dit nieuwe centrum is de thuisbasis voor basisschool De Lispeltuut, de Openbare Vroonermeerschool en kinderopvang Klein Alkmaar. Onderwijswethouder Jasper Nieuwenhuizen had de eer om het gebouw te openen, samen met de kinderen van het kindcentrum.

Informatiebijeenkomst Stedelijke Mobiliteitsvisie

Onze Stedelijke Mobiliteitsvisie is bijna klaar. Graag nodigen we alle inwoners uit voor de informatiebijeenkomst over de Stedelijke Mobiliteitsvisie op maandag 3 juni 2024 om 19.00 uur in Theater De Vest. Tijdens deze avond kan iedereen vragen stellen en feedback geven.

Alkmaar Pride 2024: Victory of Love

Victory of Love, dat is het thema van de Alkmaar Pride 2024. Met een knipoog naar de Victorie bij Alkmaar! Dit komt naar voren in een hele week vol diverse activiteiten, met als hoogtepunt de kleurrijke parade door de grachten van Alkmaar. Dit jaar start de parade voor het eerst vanaf het Ringersplein. Alkmaar Pride viert zijn 15e jubileum met een gevarieerd programma.

Gemeente Alkmaar start Seniorenpanel

Gemeente Alkmaar start met een Seniorenpanel, waarbij het motto luidt: ‘Niet over senioren, maar met senioren’. De gemeente zoekt inwoners die willen meedenken over gezond ouder worden in Alkmaar.

Samenwerking voor sporttalenten in Alkmaar

Op 14 mei hebben de sportbonden, trainers, Topsport Alkmaar en wethouder sport Christiaan Peetoom een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst geldt voor drie jaar. De Regionale Trainingscentra bieden programma’s aan voor jonge, talentvolle sporters. Met dit programma kunnen zij zich ontwikkelen tot topsporters. In de overeenkomst staan afspraken over hoe de kwaliteit van deze programma’s behouden en verbeterd wordt.

Gemeenteraadslid Ben Bijl (BAS) overleden

Gisteravond, dinsdag 14 mei 2024, is gemeenteraadslid Ben Bijl (BAS) overleden. Al geruime tijd was hij ziek, maar bleef zich tot het eind aan toe inzetten voor zijn geliefde gemeente Alkmaar.

Wonen zonder aardgas: denkt u met ons mee?

We staan voor een enorme uitdaging: in 2050 moeten al onze huizen van het gas af zijn. Maar hoe kunnen we onze huizen dan goed verwarmen? Hiervoor werken we aan…

Vraag nu subsidie aan voor het isoleren van uw woning! 

Als u eigenaar bent van een koopwoning en deze wilt isoleren, dan kunt u hier nu mogelijk subsidie voor aanvragen. De subsidie van 1.350 euro kan worden gebruikt voor isolatie,…