Nieuws

Duurzame kerstboom geplant in Markenbinnen

In Markenbinnen is maandag een vaste kerstboom geplant. De eer om de boom te planten was geheel aan het raadslid Ben Bijl met assistentie van wethouders Jasper Nieuwenhuizen en Anjo van de Ven. Eerder dit jaar nam de gemeenteraad een motie aan om wijken en dorpen een kerstboom te leveren. Bewoners mochten zelf een keuze maken tussen een boom met- of zonder kluit of een kunstwerk.

Acht vrouwen krijgen weesfiets én fietsles dankzij Project FIETS

Tijdens een feestelijk moment ontvingen acht dames van burgemeester Anja Schouten op 30 november hun fietscertificaat én een opgeknapte weesfiets. Project FIETS ging van start met succesvolle kick-off met 115 studenten van Hogeschool Inholland en daarna het fietsfeest bij de Stadsfabriek. Op 30 november was het feestelijke einde van de proef van Stichting Global Goals Alkmaar om circulariteit, duurzame mobiliteit en armoedebestrijding te verbinden via dit (wees)fietsen project.

5 Alkmaarse sportkampioenen in het zonnetje gezet

Er zijn afgelopen donderdag 5 Alkmaarse sportkampioenen gefeliciteerd met hun knappe sportprestaties. Samen met familie, vrienden en trainers werden de sporters door wethouder Christiaan Peetoom ontvangen in het stadhuis.

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing 2023 in de gemeente Alkmaar op lijstniveau is inmiddels bekend. Het opkomstpercentage in de gemeente Alkmaar was 77,56%. Hieronder vind je de voorlopige…

Tijdelijk extra toezicht, Paardenmarkt, Bolwerk en ondergrondse parkeergarages

Vanaf dinsdag 21 november kunt u op verschillende plekken in het centrum van Alkmaar pleinstewards van de gemeente tegenkomen. Zij zijn te vinden op het Bolwerk, de Paardenmarkt en bij een aantal ondergrondse parkeergarages.

Vervoersverbod door vogelgriep

In Zaandijk is vogelgriep vastgesteld op een kinderboerderij, de vogels zijn inmiddels geruimd. Om verspreiding van het virus te voorkomen geldt in een zone van 10 kilometer om het bedrijf…

Eerste boom geplant langs het Jaagpad markeert start van bomenproject in Alkmaar

Op woensdag 15 november heeft wethouder Anjo van de Ven samen met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe en klimaatburgemeester Henk Adriaanse de aftrap gegeven voor een grootschalig bomenproject in Alkmaar. De gemeente zal de komende jaren maar liefst 5.000 bomen rijker worden, en dit begon met het planten van de allereerste boom – een sierpeer – langs het Jaagpad in Alkmaar.

Inclusieve verkiezingen met Stichting Prokkel

Gemeente Alkmaar doet deze verkiezing mee aan inclusieve verkiezingen door te werken met Stichting Prokkel. Wij verzorgen een prikkelende ontmoeting in samenwerking met deze stichting. In wijkcentrum Thuis in Overdie en wijkcentrum De Oever krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking de kans om mee te helpen tijden de verkiezingen. Zij krijgen een taak die het beste bij hen past.

Commissaris van de Koning bezoekt Alkmaar

De Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft woensdag de gemeente Alkmaar bezocht. In sportcomplex De Meent sprak hij met inwoners, organisaties, dorpsraden, de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Eerste boom geplant bij Energieleverend Geluidsscherm

Afgelopen vrijdag is de eerste boom geplant bij het Energieleverend Geluidsscherm langs N245. Voor elke boom die gekapt moest worden voor de bouw van het scherm komt er een nieuwe terug. De nieuwe bomen komen zoveel mogelijk in de directe omgeving te staan.