Nieuws

Actie fietsroutes Wereldfietsdag

Zaterdag 3 juni is het Wereld Fiets Dag. Op deze dag staan we stil bij het feit dat fietsen goed is voor je gezondheid, het klimaat en bereikbaarheid. Ter gelegenheid van deze dag biedt de Alkmaar Store / VVV in de week voorafgaand aan Wereld Fiets Dag een speciale kortingsactie op de fietsroutes door de regio

Nieuwe fietsopruimactie station Alkmaar

Op 23 mei startten de gemeente en Stadswerk072 opnieuw een opruimactie van fietsen bij het station. Doel van de opruimactie is om ruimte te maken voor mensen die hun fiets in de fietsenrekken willen stallen én om het plein netjes en veilig te houden.

31 mei, 1 juni en 2 juni: Promotiedagen op het water, kom je langs?

Handhaving en politie organiseren op 31 mei, 1 en 2 juni 2023 weer de promotiedagen over het varen in Alkmaar. Op deze dagen gaan zij in gesprek met bezoekers over veiligheid op het water.

Trots verbindt: Pride Unite

Eén van de kleurrijkste weken van het jaar komt er weer aan! Vanaf zaterdag 20 mei tot en met zondag 28 mei staat Alkmaar in het teken van de Alkmaar Pride. Op zaterdag 27 mei is het spetterende hoogtepunt: de grachtenparade. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat op de agenda staat.

Maak je klaar voor de winter met een gratis energiecoach

Huurders in de gemeente Alkmaar kunnen weer een afspraak maken met een energiecoach. De energiecoaches worden vanaf nu begeleid door Wonenplus Alkmaar. De energiecoaches komen gratis bij inwoners thuis. Zij adviseren over goedkope en efficiënte maatregelen om direct energie te besparen in hun huis.

17 mei: opening buitententoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’

Op woensdag 17 mei start de tentoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’ op het Stationsplein in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten doet om 14.30 uur de opening van de tentoonstelling die helemaal buiten is. Alkmaar is de eerste plek waar deze reizende tentoonstelling te zien is.

Creatieve geest? Doe mee aan de Makersimpuls!

Gemeente Alkmaar nodigt creatieve makers uit om mee te doen aan de Makersimpuls. Zij stelt 4 à 5 beurzen van € 25.000 beschikbaar, aangevuld met een begeleidingstraject van één jaar. Het doel is om in Alkmaar een creatief, artistiek of cultureel project te realiseren.

Muziekstuk speciaal geschreven voor Alkmaar Ontzet 450 jaar

Op vrijdag 5 mei is de Ontzetsuite voor het eerst te horen, vanaf de Waagtoren. Om 09.45 uur geeft burgemeester Anja Schouten het startsein op het Waagplein. Zij nodigt iedereen uit om te komen luisteren.

29 april: huldiging AZ Jeugd Onder de 19 op het Waagplein in Alkmaar

De gemeenten Alkmaar, Zaanstad en Wormerland zijn enorm trots op de jongens O19 van AZ door het winnen van de finale van de UEFA Youth League. Zij worden daarom gehuldigd op zaterdag 29 april om 19.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Een stortbui aan lintjes tijdens de lintjesregen in Alkmaar

Maar liefst veertien inwoners van de gemeente Alkmaar werden tijdens de lintjesregen onderscheiden. Twaalf van de veertien decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Twee van hen kregen de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Burgemeester Anja Schouten verraste de nieuw gedecoreerden met deze lintjesregen in het historische stadhuis van Alkmaar.