Nieuws

Karsu luidt eerste kaasbel in Alkmaar

Tijdens de start van het Kaasmarktseizoen op 31 maart zal zangeres Karsu de eerste kaasbel luiden op het Waagplein.

Earth Hour: op 25 maart één uur het licht uit voor de aarde

Bij de Grote Sint Laurenskerk gaat a.s. zaterdag tussen 20.30 en 21.30 het licht uit. De gemeente Alkmaar doet op die manier mee met Earth Hour, een actie van het Wereld Natuur Fonds. Hiermee wordt wereldwijd op een symbolische manier aandacht gevraagd voor onze kwetsbare natuur en klimaatverandering.

Gezocht: Alkmaarse jongeren voor het gratis Gouden Kans Project. Volgende groep start op 4 april

Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans Project. Het Gouden Kans project is bedoeld voor jongeren in Noord-Holland Noord, die gestopt of klaar zijn met hun studie of een tussenjaar hebben genomen. Jongeren die zich in willen zetten voor de maatschappij, of thuis zitten en geen idee hebben wat ze willen doen als volgende stap. Op 4 april start een nieuwe groep in Alkmaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan op: www.goudenkansproject.nl.

Denkt u op 5 april mee tijdens de gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark?

Wat ziet u straks het liefst langs de oevers van het Alkmaars Kanaal? Waar geniet u van natuur of ontspant u met vrienden? Ziet u ruimte om te sporten, voor kunst of een ander leuk initiatief? De gemeente Alkmaar nodigt iedereen uit mee te denken over de toekomst van het Alkmaars KanaalPark. Dit kan tijdens de gebiedsconferentie KanaalPark op woensdag 5 april vanaf 19.00 uur in de Stadsfabriek Alkmaar.

Start onderzoek leefbaarheid en veiligheid in Alkmaar

Hoe veilig is uw buurt? Deze vraag staat centraal in het onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid. Het is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de politie en gemeentelijke handhavers. Een groep van 6000 inwoners uit de gemeente Alkmaar kreeg per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Het onderzoek start omstreeks 16 maart.

Opruimactie wrak-, wees- en foutgeparkeerde fietsen bij station

In de week van 20 maart 2023 gaat de gemeente Alkmaar op het voorplein en aan de achterzijde van station Alkmaar weesfietsen, wrakfietsen en foutgeparkeerde fietsen opruimen. De gemeente voert deze opruimactie uit in samenwerking met gemeentelijke Handhaving, Rataplan en de NS. 

Verlengen parkeervergunningen en abonnementen vanaf 16 maart

Vanaf donderdag 16 maart kunnen vergunninghouders en houders van garageabonnementen of andere parkeerproducten hun abonnement of vergunning verlengen. Iedereen die een parkeerproduct heeft bij de gemeente Alkmaar, krijgt hiervan ook…

Stemmen tellen vandaag hervat

Op donderdag 16 maart vanaf 9.00 uur wordt het stemmen tellen hervat. U kunt meekijken met het tellen in het gemeentelijk stembureau in de Letterbak in Alkmaar. Het adres is Edisonweg 10-12 in Alkmaar.

Inholland studenten strijden 22 maart om de titel 'Best Student Company of the Year'

Op woensdag 22 maart vindt het Inholland Mix & Match event plaats in de Grote Kerk. Ruim 500 studenten gaan hier met 80 organisaties uit de regio Alkmaar in gesprek voor een stageplek of afstudeeropdracht. Tijdens het evenement is ook de jaarlijkse finale van de minor Innoveren & Ondernemen, waarin studenten duurzame en innovatieve producten ontwikkelen, produceren en op de markt brengen. Drie teams van studenten strijden om de eerste plek. De gemeente Alkmaar reikt in het kader van het Europees project POCITYF een voucher uit van € 1000,-.

Raad ontslaat wethouders

De gemeenteraad heeft maandag 13 maart een motie opzeggen van vertrouwen tegen de zes nog zittende wethouders aangenomen. Op deze motie volgde ook het ontslagbesluit voor de wethouders van de…