Jongerenraad Young Belegen zoekt jongeren!

10 augustus 2020, 13:04

Young Belegen adviseert (on)gevraagd het bestuur over zaken die jongeren aangaan. De jongeren adviseren het college van burgemeester en wethouders. Ze denken bijvoorbeeld mee over faciliteiten, voorzieningen en zorg voor jongeren. De ene keer gaat het over het opknappen van een skatebaan. En de andere keer over de manier waarop het jongerenwerk in Alkmaar is ingericht. Divers, interessant én belangrijk. 

Lees meer

Ontvang € 70,- terug voor verduurzamen eigen woning

30 juli 2020, 15:06

Huiseigenaren ontvangen van de gemeente Alkmaar € 70,- om hun woning te verduurzamen. Alkmaar werkt voor deze actie nauw samen met Winst uit je woning. Het geld is voor de aankoop van energiebesparende producten. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, led-lampen en radiatorfolie.

Lees meer

Gemeente gaat strenger handhaven op het Bolwerk

29 juli 2020, 09:41

De gemeente gaat strenger handhaven in het Clarissenbolwerk. Omwonenden ervaren veel (geluids)overlast. Barbecueën of het stoken van vuur wordt voorlopig niet meer toegestaan. Handhaving en politie kunnen verblijfsontzeggingen uitdelen aan personen die aanhoudend (geluids)overlast veroorzaken in het park.

Lees meer

Zomerkermis niet in de Alkmaarse binnenstad

22 juli 2020, 09:28

De zomerkermis vindt dit jaar niet plaats in de binnenstad van Alkmaar. De coronamaatregelen kunnen dan namelijk niet  worden nageleefd. Er wordt gezocht naar een geschikte locatie buiten de stad.

Lees meer

Alkmaar vraagt Rijk om € 6 miljoen euro voor woningen Overstad

17 juli 2020, 10:33

De gemeente Alkmaar heeft bij het Rijk een bedrag van € 6 miljoen euro aangevraagd uit de regeling Woningbouwimpuls voor de bouw van 1000 woningen in Overstad.

Lees meer

Pelmolenbrug blijft tijdelijk eenrichtingverkeer na brand

16 juli 2020, 11:26

De Pelmolenbrug heeft op donderdag 2 juli schade opgelopen bij een brand op een boot die onder de brug lag. Een deel van de brug is afgezet en daardoor is er de komende maanden alleen eenrichtingsverkeer mogelijk.

Lees meer

Op vakantie in de regio met ontdekregioalkmaar.nl

14 juli 2020, 16:11

Op ontdekkingstocht in Regio Alkmaar: kijk hoe mooi en avontuurlijk het dicht bij huis kan zijn… en wat er nog allemaal te ontdekken valt!

Lees meer

Update Singelgarage - 13 juli

14 juli 2020, 10:15

De eerste resultaten van het onderzoek naar de constructie van de Singelgarage na de brand wijzen uit dat er geen constructieve schade is aan de hoofddraagconstructie. Aan totaal negen kanaalplaatvloeren, vier bij de ene brandhaard en vijf bij de andere, is wel schade vastgesteld. Deze moeten worden vervangen.

Lees meer

Fietsenrekken station Alkmaar Noord tijdelijk weg

13 juli 2020, 15:45

Station Alkmaar Noord ondergaat na 40 jaar een metamorfose. Omdat de ruimte bij het station beperkt is, verwijderen wij op maandag 17 augustus meerdere fietsenrekken rondom de stationsgebouwen.

Lees meer

GGD Hollands Noorden 'Financiële risico's in perspectief'

8 juli 2020, 09:19

Steeds meer taken en bevoegdheden van de gemeenteraad worden op afstand uitgevoerd door gemeenschappelijke regelingen. Bij de gemeenteraad is daarom behoefte aan een steviger greep op de taken en werkzaamheden van de gemeenschappelijke regeling.

Lees meer

Gemeenten willen snel meer woningen bouwen

7 juli 2020, 14:11

De vraag naar meer woningen in Noord–Holland Noord is groot. Daarom boden wethouders uit Noord–Holland Noord onlangs de ‘samenwerkingsafspraak regionale verstedelijkingsstrategie’ aan aan een delegatie Kamerleden.

Lees meer

Afhandeling brand Singelgarage

7 juli 2020, 14:01

Op 1 juli heeft er een hevige brand gewoed in de Singelgarage. Er stonden 160 auto’s in de garage. Een aantal daarvan heeft schade opgelopen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen maar het blijft enorm naar.

Lees meer

Gratis kinderboekenpakket minima

5 juli 2020, 09:34

Lezen is leuk! Met boeken beleef je avonturen en leer je jezelf en de wereld kennen. Lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben immers een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen.

Lees meer

Tulphulp voor Alkmaarse inwoners

4 juli 2020, 10:25

Vanaf deze week gaan tientallen vrijwilligers langs de deuren om inwoners van Alkmaar een prachtige Tulphulp-kaart aan te bieden. Ze doen dit omdat een beetje hulp vaak een groot verschil maakt. Zeker in deze bijzondere tijd.

Lees meer

Belastingmaatregelen ondernemers verlengd

3 juli 2020, 13:23

Ondernemers hebben het door de corona-uitbraak nog steeds moeilijk door omzetverliezen en extra kosten die zij moeten maken. Het college besloot daarom de eerder genomen belastingmaatregelen te verlengen tot 1 september. Dit om de lasten van ondernemers te verlichten.

Lees meer

Brief van de burgemeester

3 juli 2020, 13:11

Lieve Alkmaarders, wat hebben we met elkaar een rare periode doorgemaakt! Laten we samen genieten van een mooie zomer en goed voor elkaar blijven zorgen.

Lees meer

Veilig genieten op het water

29 juni 2020, 12:10

Het is heerlijk om met mooi weer te varen. Maar te snel varen, te veel herrie of overmatig drankgebruik leidt tot gevaarlijke situaties en overlast. En wist je dat de COVID-19 maatregelen ook op het water gelden? Daarom doen Politie, Stadstoezicht, Staatsbosbeheer en Landschap Noord-Holland extra controles.

Lees meer

Artiance blijft de hele zomervakantie open

28 juni 2020, 15:49

Bij Artiance kan iedereen lessen volgen op het gebied van muziek, theater, musical, beeldende kunst, dans en nieuwe media. Voor iedereen die dit jaar de zomervakantie thuis viert, organiseert zij in de vakantieperiode extra creatieve activiteiten.

Lees meer

Actieve sportochtenden in de zomervakantie

28 juni 2020, 12:45

Deze zomervakantie kan de Alkmaarse jeugd, van kleuter tot en met 12 jaar, meedoen aan de Zomersport activiteiten van Alkmaar Sport. Op maar liefst vier locaties verspreid over 11 data zijn er activiteiten. Elke ochtend staan drie sporten centraal.

Lees meer

Bouw appartementen Spieghelstraat gestart

27 juni 2020, 08:40

Aan de Spieghelstraat in Overdie verrijst een bijzonder appartementencomplex met 44 huurappartementen. De appartementen worden namelijk circulair gebouwd. Oud-Overdie is de laatste jaren flink gemoderniseerd en de metamorfose is op een haar na gevild. Woonwaard rondt met deze laatste nieuwbouw de vernieuwing van deze wijk af.

Lees meer

Brief van de burgemeester

26 juni 2020, 12:28

Lieve Alkmaarders, het is inmiddels zomer geworden. Net als u, geniet ik er ook van dat we weer naar buiten kunnen met dit lekkere weer. Het lijkt soms alsof er geen coronavirus meer is. Het aantal besmettingen is laag en de ziekenhuizen lopen dus niet meer vol.

Lees meer

Alkmaar Fietst: Innovatieve verlichting langs Dijk- en Waardpad

23 juni 2020, 13:45

Sinds een week staan er nieuwe duurzame lichtmasten langs het Dijk- en Waardpad tussen Alkmaar en Langedijk. Dit  fietspad werd als onprettig en onveilig ervaren door het ontbreken van verlichting. In het kader van het project Alkmaar Fietst is in samenwerking met de Fietsersbond en Stadswerk072 actie ondernomen.

Lees meer

Alkmaarse jongeren, kom met ideeën!

23 juni 2020, 13:40

Jongeren hebben hele goede en creatieve oplossingen voor de praktische zaken waar ze tegenaan lopen. Hoe houd je bijvoorbeeld afstand van elkaar in het park zodat het ook gezellig en leuk blijft? Of zijn er ideeën om de sportclub op een creatievere manier corona-proof in te richten. Heb jij een goed idee? Begin er mee!

Lees meer

Doe Duurzaam - Zorg voor een betere afwatering

23 juni 2020, 09:19

Ook buiten kunt u een steentje bijdragen aan duurzaam wonen. Haal bijvoorbeeld stenen weg en maak zo meer ruimte voor groen. Dat is goed voor insecten, vogels, vlinders en het regenwater gaat gemakkelijker weg.

Lees meer

Uitbreiding energie-netwerk Beverwijk en Oterleek

22 juni 2020, 09:13

Provincie Noord-Holland heeft in kaart gebracht waar de nieuwe ondergrondse elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek het best gelegd kunnen worden. Samen met de betrokken gemeenten Beverwijk, Zaanstad, Uitgeest, Castricum en Alkmaar wordt dit plan nu verder uitgewerkt.

Lees meer

Eet, drink, winkel en beleef lokaal!

21 juni 2020, 11:22

Bukken voor bruggen tijdens een grachtenrondvaart, het goud van Alkmaar bewonderen in het Stedelijk Museum en wat lekkers halen bij het kleinste snoepwinkeltje Bram en Aagie in De Rijp: ontdek je eigen stad!

Lees meer

Gratis kaasmarktconcerten Grote Kerk

20 juni 2020, 10:08

Ook al zijn er geen kaasmarkten deze zomer, toch is er in de Grote Kerk elke vrijdag om 13.00 uur een gratis toegankelijk kaasmarktconcert. Stadsorganist Pieter van Dijk selecteerde Europese organisten, die de concerten verzorgen.

Lees meer

Brief van de burgemeester

19 juni 2020, 11:07

Lieve Alkmaarders, hoe lastig is het? Het lijkt alsof we het coronavirus bedwongen hebben. Er zijn toch nauwelijks nieuwe besmettingen met het coronavirus en we horen op het nieuws geen schrikbarende berichten meer over het aantal mensen op de Intensive Care en mensen die zijn overleden?

Lees meer

Buurt- en wijkcentra weer geleidelijk open

14 juni 2020, 09:49

Vanwege de genomen coronamaatregelen waren alle buurthuizen en wijkcentra de afgelopen periode gesloten. Sinds 1 juni is het ook weer toegestaan dat deze weer beperkt open gaan.

Lees meer

Brief van de burgemeester

12 juni 2020, 09:46

Lieve Alkmaarders, na tweeënhalve maand sterk beperkt geweest te zijn door noodmaatregelen in de bestrijding van het coronavirus, beginnen we al steeds meer te wennen aan meer ruimte.

Lees meer

Standbeeld Truus Wijsmuller vanaf 1 juli te bewonderen

11 juni 2020, 19:49

De Alkmaarse Truus Wijsmuller bracht haar jeugd door op Mient 14, de huidige Foodbar 1480. Ze was praktisch van aard en strijdlustig als het erop aan kwam. Dat blijkt uit haar moedige optreden tijdens de Tweede Wereldoorlog en juist ook in de jaren daarvoor.

Lees meer

Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024 goedgekeurd: aan de slag!

10 juni 2020, 19:21

De gemeente heeft goedkeuring van de raad en gaat aan de slag met het programma Duurzaam Alkmaar 2020 – 2024 ! Het belangrijkste doel is om CO2-uitstoot te verminderen.

Lees meer

Alkmaar is koplopergemeente in de Brede Aanpak Dak- en thuisloosheid

9 juni 2020, 10:56

In december 2019 heeft Alkmaar de regels voor de Maatschappelijke opvang afgesproken. Daarbij hoort een plan voor vernieuwing van de opvang, preventie, jongeren en het zorgen voor woonplekken.

Lees meer

Vraag een lintje aan voor iemand die het verdient!

7 juni 2020, 12:13

Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor de samenleving, die bergen werk verzet voor anderen, de buurt of een vereniging?

Lees meer

Brief van de burgemeester

5 juni 2020, 13:58

Lieve Alkmaarders, afgelopen maandag is een belangrijke stap gezet in de versoepeling van de corona maatregelen. Stap voor stap zijn we op weg naar het nieuwe normaal: een 1,5 meter samenleving.

Lees meer

Overleg wethouder Konijn-Vermaas met bestuurders onderwijs en kinderopvang

5 juni 2020, 13:23

In de wekelijkse Stadskrant-rubriek 'Even bellen met' volgen we de wethouder van de gemeente Alkmaar in hun werkzaamheden. Deze keer kijken we mee bij een wekelijks overleg tussen de wethouder Konijn-Vermaas met de vertegenwoordigende bestuurders van het onderwijs en in de kinderopvang in Alkmaar.

Lees meer

Drukte vermijden? WhatsApp 06 48 52 99 76 voor u de binnenstad bezoekt.

5 juni 2020, 09:21

Wil je weten hoe druk het nu is in de stad? WhatsApp dan naar 06 48 52 99 76!

Lees meer

Regiogemeenten doen onderzoek naar toekomst dierenopvang en -vervoer

4 juni 2020, 13:15

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen doen samen onderzoek naar een oplossing voor opvang en het vervoer van gedomesticeerde (door mensen gehouden) dieren in de regio. Gemeenten hebben een wettelijke taak waar het gaat om (tijdelijke) opvang van deze dieren. Het onderzoek wordt door de regiogemeenten samen met de Dierenbescherming en DODA gedaan.

Lees meer

‘Fietssnelweg’ door Alkmaar weer een stap dichterbij

4 juni 2020, 11:54

Alkmaar wil een fietsvriendelijke stad zijn. Veilig, prettig en aantrekkelijk fietsverkeer is hierbij een voorwaarde. Burgemeester en wethouders hebben op 26 mei de Alkmaarse doorfietsroute tussen Heerhugowaard en Uitgeest vastgesteld. 

Lees meer