Bekendmakingen en regelgeving

Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden in gemeente Alkmaar? U vindt dit in de officiële bekendmakingen en verordeningen.

Op de website Officiële bekendmakingen kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. U kunt op de website onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt. Publicaties van de afgelopen twee maanden kunt u ook vinden op de pagina Berichten over uw buurt.

Zoek bekendmakingen en wet- en regelgeving

Ontvang meldingen bekendmakingen

Via de website Overheid.nl kunt u zich aanmelden om meldingen te ontvangen via de e-mail. U ontvangt dan e-mails over bekendmakingen, besluiten en andere berichten die gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl publiceren. 

Bekijk aangevraagde en verleende vergunningen

Wilt u een gepubliceerde aangevraagde en/of verleende vergunning zoals een omgevingsvergunning of een evenementenvergunning bekijken? Op de pagina inzage en inspraak bij vergunningen leest u hoe u de stukken kunt bekijken.

Bekijk ontwerpbesluiten die ter inzage liggen

Op de pagina ontwerpbesluiten ter inzage vindt u deze documenten en aanvullende informatie.

Blijf op de hoogte met Omgevingsalert App

Met de omgevingsalert App kunt u als inwoner of ondernemer eenvoudig op de hoogte blijven van wat er in uw wijk gebeurt.

Deze App laat duidelijk zien welke plannen er in de buurt zijn, die invloed hebben op uw leefomgeving. De app ondersteunt verschillende categorieën van lokale bekendmakingen: van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. Al deze officiële mededelingen zijn te vinden in de App. U kunt zelf een adres kiezen, waarvan u automatisch berichten wilt ontvangen.

U kunt de App downloaden voor Android, iOS en Windows. Het is beschikbaar voor de iPhone en iPad, Android toestellen en telefoons, tablets en desktops op Windows 10.

Bekijk documenten AZ Stadion

U kunt alle documenten met betrekking tot het AZ stadion bekijken. Denk hierbij aan memo’s, rapporten, verleende vergunning.

Persvragen of andere vragen naar aanleiding van het feitenrelaas kunt u mailen naar: communicatie@alkmaar.nl.