Bekendmakingen en regelgeving

Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden in gemeente Alkmaar? U vindt dit in de officiële bekendmakingen en verordeningen.

Op de website Officiële bekendmakingen kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. U kunt op de website onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt. Publicaties van de afgelopen twee maanden kunt u ook vinden op de pagina Berichten over uw buurt.

Zoeken

Attenderingsservice

Via de website Overheid.nl kunt u zich aanmelden voor de attenderingsservice. U ontvangt dan via e-mail bekendmakingen, besluiten en andere berichten die gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl publiceren. 

Bouwarchief

Wilt u de verleende vergunning bekijken? U kunt deze opvragen via het bouwarchief. Neem voor vragen over overige vergunningaanvragen contact op met 14 072.

Omgevingsalert App

Met de Omgevingsalert App kunt u als inwoner of ondernemer eenvoudig op de hoogte blijven van wat er in uw wijk gebeurt.

Deze App laat duidelijk zien welke plannen er in de buurt zijn, die invloed hebben op uw leefomgeving. De app ondersteunt verschillende categorieën van lokale bekendmakingen: van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. Al deze officiële mededelingen zijn te vinden in de App. U kunt zelf een adres kiezen, waarvan u automatisch berichten wilt ontvangen.

U kunt de App downloaden voor Android, iOS en Windows. Het is beschikbaar voor de iPhone en iPad, Android toestellen en telefoons, tablets en desktops op Windows 10.

AZ Stadion

U kunt alle documenten met betrekking tot het AZ stadion bekijken. Denk hierbij aan memo’s, rapporten, verleende vergunning. Het feitenrelaas wordt komende periode nog aangevuld met nieuwe stukken, vandaar dat er een versienummer bij staat.

Persvragen of andere vragen naar aanleiding van het feitenrelaas kunt u mailen naar: communicatie@alkmaar.nl.