Terug naar het overzicht

Alkmaar gaat bedrijven ondersteunen in circulair ondernemen

De gemeente Alkmaar wil bedrijven ondersteunen in duurzaam ondernemen. Ondernemers kunnen in gesprek gaan met een expert en ontdekken wat een circulaire economie voor ze kan betekenen.

Welke activiteiten van een bedrijf heeft het meeste effect op het milieu? Wat voor gevolgen hebben strenge milieuregelgevingen zoals de CO2-beprijzing op de organisatie? Hoe maakt u zich klaar voor klanten en werknemers steeds meer verwachten op duurzaam gebied? Wat zijn mogelijke oplossingen voor steeds duurder wordende materialen en producten?

Kansen en mogelijkheden

De gemeente biedt maximaal 10 bedrijven een eerste kennismaking en een vervolgsessie met een expert over circulaire economie en circulair ondernemen. In het eerste gesprek krijgen bedrijven uitleg over wat een circulaire economie voor hun onderneming kan betekenen. In het tweede gesprek wordt er dieper ingegaan op mogelijkheden die er zijn. Meerdere collega’s mogen aanwezig zijn bij de gesprekken.

Circular Hero

Klaske Kruk begeleidt de bedrijven. Klaske is oprichter van adviesbureau Circularities, winnares van meerdere duurzaamheidsprijzen en tijdens de Week van de Circulaire Economie uitgeroepen tot Circulair Hero: ‘De circulaire transitie is voor 75% afhankelijk van gedragsverandering en voor slechts 25% van technologie en grondstoffen. We zijn praktisch ingesteld en richten ons op het hands-on vertalen van de circulaire economie in theorie naar praktijk.’ 

Aanmelden

Bedrijven kunnen zich aanmelden via circulair@alkmaar.nl. Meer informatie over wat de gemeente doet op gebied van circulair ondernemen is te vinden op: www.alkmaar.nl/duurzaam/circulaire-economie.