Terug naar het overzicht

Eerste Truus Wijsmuller-Meijer-prijs is voor Laura Hassler

Laura Hassler heeft donderdag de eerste Truus Wijsmuller-Meijer prijs gewonnen. De directeur en oprichtster van ‘Musicians without Borders’ ontving een gouden speld van de Tante Truus Tulp, een geldbedrag van € 2000 voor haar goede doel en een met de hand gekalligrafeerde oorkonde.

Laura Hassler ontvangt van Burgemeester Anja Schouten een gouden speld van de Tante Truus Tulp. Fotocredit: jan jong fotografie

De uitreiking vond plaats in de Prinsenzaal van het Stadhuis te Alkmaar waar ook burgemeester Anja Schouten aanwezig was. De prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer. Zij willen tweejaarlijks een eigentijdse Truus Wijsmuller eren. De prijs wordt uitgereikt op de geboortedag van Truus, 21 april, in de even jaren.

Musicians without Borders

Al meer dan 40 jaar zet Hassler zich in voor het bevorderen van de vrede door middel van muziek, speciaal voor kinderen en jongeren. Zo brengt ze met ‘Musicians without Borders’ lichtheid en vrolijkheid in donkere, uitzichtloze situaties en zorgt ze voor verbinding tussen mensen.

“Met Alkmaar als basis, hebben de inspanningen van Laura Hassler een enorm grote uitstraling: Musicians without Borders werkt zowel in door oorlogsgeweld geteisterde conflictgebieden buiten Europa als in vluchtelingenkampen en asielzoekerscentra in Europa. Indrukwekkend is hoe Musicians without Borders er steeds weer in slaagt om aan te sluiten bij de plaatselijke behoeften en cultuur. Ter plekke worden jonge mensen getraind om met kinderen te werken. Zo zijn duurzame lokale programma’s gecreëerd die een uitstekende basis bieden voor toekomstige activiteiten. Haar zo kenmerkende bescheidenheid tekent de grootsheid van Laura Hassler en maakt haar tot een zeer waardige winnares van de eerste Truus Wijsmuller-Meijer prijs”, zo valt te lezen in het juryrapport.

Beeld van Truus

Na de prijsuitreiking was er een bloemenhulde bij het beeld van Truus op de Gewelfde Stenen Brug in Alkmaar. De meiden van DuRF, finalisten van Alkmaars Talent in 2021, zongen een lied, waarin zij lieten horen hoe Truus ook hen inspireerde. Na afloop was er in de Prinsenzaal voor genodigden een receptie om Laura Hassler te kunnen feliciteren.

Meer informatie over Truus vind je op de website van de Stichting Truus Wijsmuller-Meijer.