Terug naar het overzicht

Elektrische deelscooters in Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft het deelvervoerbedrijf GO Sharing een vergunning verleend voor de duur van twee jaar. Op 12 juli start het bedrijf met het plaatsen van 125 elektrische deelscooters in Alkmaar. Op een later moment zal het bedrijf het aantal deelscooters uitbreiden en ook elektrische deelfietsen introduceren. Het bedrijf biedt zo een duurzaam alternatief voor autoritten in de stad.

Vergunning
Gemeente Alkmaar heeft een vergunning voor twee jaar aan GO Sharing verleend. In deze vergunning staat dat zij maximaal 350 elektrische deelvoertuigen: 200 scooters en 150 e-bikes mogen plaatsen. De pilot wordt gedurende deze twee jaar gemonitord door de gemeente. Vanaf vandaag worden de eerste 125 elektrische deelscooters in Alkmaar geplaatst, die via de GO Sharing app zijn terug te vinden en te reserveren.

Vragen?
De gemeente is vergunningverlener, dat betekent dat u voor vragen over het gebruik van de deelscooters en -fietsen contact dient te zoeken met GO Sharing.

Voor gebruikers, en inwoners, is de klantenservice van GO Sharing bereikbaar via telefoon 085 90 22 901 (dagelijks bereikbaar van 09:00-23:00 uur, en 24/7 voor nood), chat en mail (info@go-sharing.nl). Op www.go-sharing.nl/contact/ staat een overzicht van de verschillende contactmogelijkheden, hier kunnen gebruikers en inwoners een manier kiezen die het beste bij ze past.

“De gemeente heeft een vergunning voor de duur van twee jaar verleend om deze pilot voor elektrische deelscooters en -fietsen te kunnen starten. We hopen dat deze duurzame inzet ook bijdraagt aan het verminderen van verkeer en de druk op parkeerplaatsen in het centrum. Uiteraard blijft de gemeente tijdens de pilot monitoren hoe, en of dit duurzame vervoersaanbod gebruikt wordt.”

wethouder mobiliteit, Robert te Beest