Terug naar het overzicht

Gemeente gaat strenger handhaven op het Bolwerk

De gemeente gaat strenger handhaven in het Clarissenbolwerk. Omwonenden ervaren veel (geluids)overlast. Barbecueën of het stoken van vuur wordt voorlopig niet meer toegestaan. Handhaving en politie kunnen verblijfsontzeggingen uitdelen aan personen die aanhoudend (geluids)overlast veroorzaken in het park.

“Het Bolwerk is een aantrekkelijke plek om met mooi weer te recreëren. Dat moet ook kunnen, maar dan wel zonder gedoe voor de omwonenden. We hebben de laatste weken intensief gesproken met de omwonenden. Ik heb er vertrouwen in dat deze extra maatregelen voldoende mogelijkheden bieden om de overlast terug te dringen. Wij blijven in gesprek.”, aldus burgemeester Bruinooge.

Handtekeningen

Begin juli heeft een grote groep omwonenden van het Bolwerk (comité Parkgeest) handtekeningen overhandigd aan het college. De boodschap was dat zij overlast hebben van mensen in het park. Het gaat dan bijvoorbeeld om geluidsoverlast in de nachtelijke uren, wildplassen en vervuiling van het park.

Spelregels

In het park zijn borden geplaatst met spelregels. Ze wijzen bezoekers er op  om rekening te houden met de omwonenden. In de zomerperiode is er extra surveillance van handhaving en politie.

Evaluatie

Na de zomer worden de maatregelen geëvalueerd en de uitkomsten gedeeld met de omwonenden.