Terug naar het overzicht

Kinderkermis van 17 tot en met 20 september in de Rijp

Na goed overleg met de exploitanten komt er een kermis in De Rijp. De attracties staan van 17 tot en met 20 september op De Meelzak. Door het evenement te verplaatsen van de smalle straten in het dorp naar dit terrein kan de kermis coronaproof worden georganiseerd. De kermis sluit elke avond om 21.00 uur.

De kermis is bedoeld voor jongeren en kinderen. Op De Meelzak is er geen koppeling met de horeca, zoals in andere jaren in het dorpscentrum wel zo was. Het terrein biedt bovendien ruimte om de attracties voldoende uit elkaar te zetten. Ook komen er hekken om het terrein, zodat de toegang gereguleerd wordt. Hierdoor verwacht het college dat de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, goed na te leven zijn.

Wethouder Konijn:

“Fijn dat de kinderen van De Rijp in deze bijzondere tijd toch hun jaarlijkse kermis kunnen bezoeken. De locatie is goed bekend en te voet bereikbaar. Zo houdt de kermis toch zijn dorpse karakter. Het weer hebben we niet in de hand, maar verder staan alle seinen op groen voor een leuke en veilige kermis.”