Terug naar het overzicht

Bouw Campus de Hoef gestart, leerlingen begraven tijdscapsule

Samen met kinderburgemeester Livia Balder heeft wethouder Elly Konijn-Vermaas vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van Campus de Hoef. In deze zogeheten Scholen-onder-een-dak (SOED) komen meerdere scholen, kinderdagverblijven en krijgt onderwijszorgvoorziening Trimaran ook een nieuwe plek.

Samen met circa 450 leerlingen van de Nicolaas Beetsschool, Driemaster, Trimaran, Burgemeester de Wildeschool, SKOA kinderopvang en Kiddies Peuterschool werd een tijdcapsule begraven op het terrein van nieuwbouw Campus de Hoef in de wijk de Hoef in Alkmaar.

Wethouder Konijn-Vermaas begraaft samen met kinderburgemeester Livia Balder een tijdscapsule op het bouwterrein van Campus de Hoef, foto Ed vd Pol

Wethouder Elly Konijn-Vermaas van Onderwijs heeft samen met Niek Bolten de officiële start van de bouw gevierd door het bouwbord feestelijk te onthullen. Campus de Hoef is een onderwijshuisvesting met meerdere gebruikers inclusief sportaccommodatie met flexibel ruimtegebruik welke toekomstbestendig is, beheersbaar is in de exploitatie maar vooral een goede locatie om kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar een goede start te geven ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Het ontwerp van de school is gemaakt door TenW architecten uit Den Haag. De verwachte oplevering is juni 2023.

Wethouder Konijn-Vermaas onthult namens gemeente Alkmaar het bouwbord voor het terrein van Campus de Hoef, een plek waar meerdere Scholen onder een dak worden gebouwd. Foto Ed vd Pol