Terug naar het overzicht

Van der Valkhotel vestigt zich op Olympiapark

In het Olympiapark, aan de westkant van Alkmaar, komt een Van der Valkhotel. Dat zijn het familiebedrijf en de gemeente Alkmaar, die de kavels op Olympiapark verkoopt, overeengekomen.

De partijen hebben inmiddels de koopovereenkomst voor vestiging van het hotel op de kavel direct gelegen aan de ringweg N9 getekend. Van der Valk realiseert en ontwikkelt het hotel zelf. Er is inmiddels gestart met de benodigde procedures om de bouw mogelijk te maken.

Met een handdruk bezegelen Michael van der Valk en wethouder Pieter Dijkman de overeenkomst in het bijzijn van (met links naar rechts) de broers Nick, Mitchel, Steven en Robbert van der Valk (JJFoto)

Een Van der Valkhotel past goed in het profiel van het Olympiapark: sport, gezondheid en leisure van hoog niveau. “We zijn blij dit bedrijf met internationale uitstraling en kwalitatief goede dienstverlening in het Olympiapark te kunnen verwelkomen; een belangrijke impuls voor het gebied aan de westkant van Alkmaar”, aldus wethouder economische zaken Pieter Dijkman.

Van der Valk is onder aanvoering van Ben van der Valk, directeur van Hotel Akersloot, geruime tijd in gesprek geweest over de ontwikkeling van een multifunctioneel hotel binnen de gemeentegrens van Alkmaar.

“De gesprekken voor Olympiapark zijn vanaf het beginstadium erg prettig en constructief geweest en we zijn dan ook trots om dit nu ook eindelijk naar buiten toe uit te kunnen dragen. De realisatie zal gebeuren door Van der Valk Exclusief en worden geïnitieerd door de volgende generatie familieleden uit Akersloot”, aldus Robbert en Michael van der Valk.

Olympiapark

Het Olympiapark aan de westkant van Alkmaar is dé plek om te sporten, recreëren, werken en ondernemen. Topsportvoorzieningen met een (boven)regionale functie, bedrijven, kantoren, scholen en maatschappelijke functies vinden elkaar in het Olympiapark. Door de vele faciliteiten, de centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid is dit een drukbezocht en aantrekkelijk gebied binnen de regio Alkmaar. Voor bezoekers én ondernemers.