Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u iets verloren in onze gemeente? Bekijk gevonden items in de gemeente Alkmaar en geef aan dat u de eigenaar bent.

Hebt u iets gevonden in onze gemeente? Meld het via de website van iLost: gevonden item registreren.

Als u uw identiteitsbewijs of rijbewijs verloren bent, dan meldt u dit bij de gemeente bij het aanvragen van een nieuw document en niet (meer) bij de politie.

Identiteitsbewijs of rijbewijs gevonden? Lever deze altijd zo snel mogelijk in bij de receptie in het Stadskantoor. Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

U kunt uw gevonden voorwerp(en) ophalen bij de persoon die uw voorwerp gevonden heeft en als verloren voorwerp op de website van iLost heeft geplaatst. Voorwerpen die bij de gemeente zijn afgegeven kunt u op komen halen op het Stadskantoor.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.

Als uw fiets rond het stationsgebied buiten de fietsenrekken stond, dan is de fiets waarschijnlijk weggehaald. Dit gebeurt door Stadswerk072.

Als uw fiets nergens aan vaststond dan is deze verplaatst naar het dichtstbijzijnde fietsenrek.

Stond uw fiets ergens aan vast dan is deze meegenomen door Stadswerk en wordt de fiets opgeslagen in het fietsendepot. Afhalen kan door te bellen naar 14072 en te kiezen voor de optie Stadswerk. Telefonisch kunt u een afspraak maken om de fiets op te halen.

Weggehaalde fietsen kunt u vinden op de iLost-pagina van de gemeente Alkmaar. Neem bij het ophalen van uw fiets uw legitimatiebewijs en sleutel mee.

Weesfietsen

Fietsen zonder eigenaar, die noemen we weesfietsen. Deze fietsen krijgen een koordje aan het frame. Als dit koordje er na 14 dagen nog op zit, worden de fietsen verplaatst naar het fietsendepot.

Ook hier geldt, fiets weg? Neem telefonisch contact op met Stadswerk072 via 14072.