Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u iets verloren in onze gemeente? Bekijk gevonden items in de gemeente Alkmaar en geef aan dat u de eigenaar bent.

Hebt u iets gevonden in onze gemeente? Meld het via de website van iLost: gevonden item registreren.

Als u uw identiteitsbewijs of rijbewijs verloren bent, dan meldt u dit bij de gemeente bij het aanvragen van een nieuw document en niet (meer) bij de politie.

Identiteitsbewijs of rijbewijs gevonden? Lever deze altijd zo snel mogelijk in bij de receptie in het Stadskantoor. Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

U kunt uw gevonden voorwerp(en) ophalen bij de persoon die uw voorwerp gevonden heeft en als verloren voorwerp op de website van iLost heeft geplaatst. Voorwerpen die bij de gemeente zijn afgegeven kunt u op komen halen op het Stadskantoor.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.

Fietsen die (langdurig) buiten de rekken staan of vastzitten aan bomen, palen en hekken worden door Rataplan verwijderd.

U heeft 13 weken om uw fiets kosteloos op te halen. Neem uw legitimatie en fietssleutel mee.

Na 13 weken worden fietsen eigendom van Rataplan.

Rataplan
Zijperstraat 44, Alkmaar

Kijkuren/afhaaldagen: ma t/m vr van 9.00 tot 16.00 uur.

Wilt u buiten deze dagen uw fiets ophalen neemt u dan contact op met Rataplan via 06 44 67 25 89 (ma t/m vr van 9.00 tot 12.30 uur).