Beëindiging geregistreerd partnerschap melden

Een beëindiging geregistreerd partnerschap regelt u op een van twee manieren.

  • Ontbinding: hiervoor geldt dezelfde procedure als bij echtscheiding. U vraagt een advocaat om een verzoek tot beëindiging van uw partnerschap bij de rechter in te dienen.
  • Beëindiging met wederzijds goedvinden: u maakt zelf een overeenkomst op met uw partner. U laat dit door een advocaat of notaris ondertekenen.

Zodra uw beëindiging is geregeld, meldt u of uw advocaat dit bij de gemeente. Geregistreerd partnerschap stopt pas definitief als dit verwerkt is in de burgerlijke stand van de gemeente.

Dit is gratis.

Als uw beschikking over uw beëindiging van uw geregistreerd partnerschap bij de gemeente binnen is regelen wij de inschrijving. De datum waarop alle documenten bij de gemeente binnen zijn is de formele datum van de beëindiging.

Wilt u onafhankelijke informatie, tips of advies hoe om te gaan met de echtscheiding? Bekijk de website Scheidingsplein.

Bent u benieuwd naar cursussen en bijeenkomsten voor uzelf of uw kinderen vanwege de echtscheiding? Bekijk de website van CJG Alkmaar.

Kinderen kunnen veel vragen hebben. Of even willen kletsen met iemand die echt weet hoe het voelt. De website van Villa Pinedo heeft voor hen honderden antwoorden en ervaren buddy’s die ook 1-op-1 in gesprek gaan.