Rijbewijs aanvragen of verlengen

Wij bezorgen uw rijbewijs gratis en veilig bij u thuis, op het werk of een ander door u gekozen adres.

! Door de maatregelen rondom het coronavirus is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Door de regeling kunnen mensen binnen Europa tijdelijk blijven doorrijden met hun verlopen rijbewijs. Dit geldt voor rijbewijzen die (zijn) verlopen tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020. Lees hier meer over de voorwaarden van de regeling.

Let op: Informatie over code 95 en de vervallen vrijstelling voor chauffeurs geboren voor 1 juli 1955 kunt u vinden op de website van het CBR!

  • € 41,00
  • Spoed: het bedrag van het aangevraagde rijbewijs en € 34,10 extra.
  • Uw rijbewijs.
  • Heeft u geen rijbewijs: een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
  • Bij bezit van een scooterrijbewijs deze ook meenemen.
  • Uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.
  • 1 recente pasfoto in kleur, die voldoet aan de pasfoto-eisen.
    Indien u nog niet beschikt over pasfoto’s die voldoen aan de pasfoto-eisen, dan kunt u gebruik maken van onze fotocabine op het Stadskantoor. Let op: niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar! U kunt contactloos betalen, maar wij adviseren u om voor de zekerheid 6 euro gepast mee te nemen. De fotocabine accepteert elke munt vanaf 20 cent en alleen briefgeld van vijf euro. Wij raden een online pasfotoservice af. De kans dat uw pasfoto’s niet aan de pasfoto-eisen voldoen is dan erg groot.

Bent u jonger dan 18 jaar?

  • De begeleiderspas. Deze pas moet geregistreerd zijn bij de Rijksdienst voor het wegverkeer.

In verband met het coronavirus bezorgen wij uw rijbewijs gratis en veilig bij u thuis, op het werk of een ander door u gekozen adres. Dit duurt minimaal anderhalve week. Hierover informeren wij u bij de aanvraag.

Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Bel dan met 14 072 voor een spoedaanvraag.

Vraagt u vóór 12.00 uur een rijbewijs aan, dan kunt u dit doorgaans de volgende werkdag ophalen.

Let op:
Wij kunnen u niet garanderen dat het rijbewijs op tijd binnen is. Wij zijn afhankelijk van het bedrijf dat de documenten levert.