Maatschappelijke bezoekersvergunning

U kunt als maatschappelijke organisatie een bezoekersvergunning aanvragen. Vrijwilligers en bezoekers kunnen zo gemakkelijk en tegen verlaagde kosten parkeren.

€ 0,17 per uur, met een maximaal van 1500 uur per jaar.

U vraagt deze aan bij het loket van P1, Mallegatsplein 8. Onder het Stadskantoor. Bekijk hier de openingstijden: Servicepunt Parkeren Alkmaar

  1. Uw maatschappelijke instelling bevindt zich in een vergunningsgebied.
  2. Deze vergunning geldt voor: buurthuizen, sociale werkvoorzieningen, kinderopvang en peuterspeelzaal, primair en speciaal onderwijs, verpleging, verzorging en begeleiding met overnachting, religieuze organisaties, vrijwilligers van amateur cultuur- en sportverenigingen.

U download de app via de app store. Of u gaat naar de website: P1 – Bezoekers App (parkeer.nl). U meldt uw bezoek eenvoudig aan en af in de bezoekersapp. U betaalt hiervoor € 0,17 per uur. Deze bedragen worden automatisch afgeschreven van het saldo dat u zelf in de app kunt aanvullen. Er kunnen 10 bezoekers tegelijk parkeren door de kentekens in de app aan te melden. Er mag maximaal 3 uur geparkeerd worden. De vergunning is ook geldig op kort-parkeerplaatsen voor de daarvoor geldende maximale parkeerduur.

Saldo meenemen naar volgend jaar. Heeft u aan het eind van het jaar saldo over? Dan gaat uw ongebruikte tegoed mee naar het volgende jaar. Saldo bij beëindiging. Let op: Als u de bezoekersvergunning beëindigt, en u heeft een tegoed van meer dan € 15, dan wordt het tegoed terugbetaald. Is uw tegoed lager dan € 15, dan vervalt het tegoed bij beëindiging van de vergunning.