Algemene parkeerkaart

Met een algemene parkeerkaart mag u parkeren in gebieden met vergunninghoudersparkeren en op plekken waar betaald parkeren geldt. U kunt een algemene parkeerkaart aanschaffen voor een week, een maand of een jaar.

Een algemene parkeerkaart is niet gebonden aan een kenteken en kan gewisseld worden.

U mag niet staan op:

 • Laad- en losplekken;
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen;
 • Parkeerplaatsen waar een maximale parkeertijd geldt en gebieden waar met een parkeerschijf moet worden geparkeerd (blauwe zone).

U kunt de algemene parkeerkaart op 2 manieren kopen:

 • Via het Digitaal loket van P1, de organisatie die de parkeerdiensten voor de gemeente verzorgt. U kunt nu een account aanmaken of inloggen als u al een account hebt. Zodra de betaling is verwerkt, kunt u gebruikmaken van de parkeerkaart.
 • Bij het Servicepunt Parkeren aan het Mallegatsplein 8. Neem het volgende mee:
  • uw legitimatiebewijs
  • bankpas of telefoon om digitaal te betalen (contant betalen is niet mogelijk!)

Zodra de betaling is verwerkt, kunt u de parkeerkaart gebruiken.

Ja, iedereen kan een algemene parkeerkaart kopen. Zowel inwoners van Alkmaar als buiten Alkmaar. Ook bedrijven kunnen een algemene parkeerkaart kopen.

De algemene parkeerkaart is een digitaal parkeerticket voor een week, een maand of een jaar. U krijgt dus niet letterlijk een parkeerkaart. U meldt uw kenteken aan in het Digitaal loket van P1. Dat is de organisatie die de parkeerdiensten voor de gemeente verzorgt. Bij een controle scannen de parkeercontroleurs de kentekens van de geparkeerde auto’s. Zo kunnen zij zien of een auto toestemming heeft om daar te staan via een parkeerkaart of bijvoorbeeld een vergunning.

Met de algemene parkeerkaart mag u overal op straat parkeren, behalve op:

 • laad- en losplekken;
 • gehandicaptenparkeerplaatsen;
 • de parkeerplaatsen waar een maximale parkeertijd geldt (alleen van maandag tot en met vrijdag. In het weekend mag u hier wel parkeren met een algemene parkeerkaart)

Uitzondering voor centrum
In het centrum is een deel van het gebied afgesloten voor auto’s. Hier mag u met de algemene parkeerkaart alleen inrijden en parkeren tijdens de laad- en lostijden.

Met de algemene parkeerkaart mag u 24 uur per dag parkeren, zolang als de kaart geldig is. Bij de aanschaf van de kaart kunt u kiezen voor een week, een maand of een jaar. De periode die u kiest, gaat in op de dag dat u de kaart koopt.

Ja, u kunt de algemene parkeerkaart voor elke auto gebruiken. U hoeft alleen voor gebruik het kenteken aan te melden in het Digitaal loket van P1. U kunt slechts 1 kenteken tegelijk aanmelden. Het kenteken kan elk moment gewijzigd worden.

U kunt kiezen voor een algemene parkeerkaart voor een dag, een week, een maand of een jaar. 

Duur Prijs
per dag € 24,20
per week € 97,30
per maand € 194,00
per jaar € 1.369,00