Tijdelijke caravanvergunning

Heeft u een caravan of vouwwagen? En woont u in een gebied in Alkmaar met vergunninghoudersparkeren? Dan kunt u gebruikmaken van een tijdelijke caravanvergunning. Hiermee kunt u 3 dagen lang parkeren om uw bagage in- en uit te pakken en uw caravan, camper of vouwwagen in orde te maken.

U kunt de vergunning op 2 manieren aanvragen:  

 • Via het Digitaal Loket van P1 [link maken], de organisatie die de parkeerdiensten voor de gemeente verzorgt. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.
 • Bij het Servicepunt Parkeren aan het Mallegatsplein 8 in Alkmaar.
  Neem het volgende mee:
  • uw legitimatiebewijs
  • bankpas of telefoon om digitaal te betalen (contant betalen is niet mogelijk!)

Uw tijdelijke caravan gaat in op de door u gekozen dag, nadat u de bevestiging heeft ontvangen.

De tijdelijke caravanvergunning is een vergunning die verleend wordt voor maximaal 3 dagen. Het is een digitale vergunning. De kentekens van alle vergunninghouders zijn opgenomen in een register. Bij een controle scannen de toezichthouders van de gemeente de kentekens van de geparkeerde voertuigen. Zo kunnen zij zien of de caravan, camper of vouwwagen een vergunning heeft of niet.

Met de tijdelijke caravanvergunning mag uw caravan, camper of vouwwagen in uw eigen buurt staan en (meestal) 2 aangrenzende buurten. Om welke buurten dat gaat, ziet u in het overzicht. [Moet nog gemaakt/aangepast worden]. Met uw tijdelijke caravanvergunning mag u overal op straat parkeren, behalve op:

 • de plekken waar een maximale parkeertijd geldt;
 • laad- en losplekken;
 • gehandicaptenparkeerplaatsen.

Uw caravan of vouwwagen hoeft niet aan de auto gekoppeld te zijn.

Voor het aanvragen van een tijdelijke caravanvergunning moet u ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente op een adres in een gebied met vergunninghoudersparkeren.

Met de tijdelijke caravanvergunning mag u uw caravan 3 dagen parkeren. U kunt bij de aanvraag zelf kiezen op welke datum deze 3 dagen ingaan.

U betaalt € 2,27