Fietsenstalling

In de binnenstad van Alkmaar zijn 2 gratis bewaakte fietsenstallingen. Dat zijn de stallingen Ridderstraat en De Overdekte.

U kunt uw fiets tegen betaling parkeren bij de bewaakte fietsenstalling bij de NS-stations. Bij station Alkmaar Noord is de bewaakte fietsenstalling gratis.

Het is op de stations verboden fietsen buiten de rekken te plaatsen. Deze fietsen worden verwijderd.
Kunt u uw fiets niet vinden? Dan is uw fiets mogelijk verplaatst naar de onbewaakte stalling direct naast de traverse. Hier kunt u uw fiets weer ophalen. Verplaatste fietsen zijn herkenbaar aan een rood label.

Als uw fiets rond het stationsgebied ergens aan bevestigd was, dan is de fiets waarschijnlijk vervoerd. Dit gebeurt naar Rataplan, Zijperstraat 44, Alkmaar. Afhalen kan op maandag tot en met vrijdag 9.00 uur tot 16.00 uur.

Wilt u buiten deze dagen uw fiets ophalen? Bel met Rataplan op telefoonnummer 06 44 67 25 89. Hij is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.30 uur.

Weggehaalde fietsen kunt u vinden op de iLost-pagina van de gemeente Alkmaar. Neem bij het ophalen van uw fiets uw legitimatiebewijs en sleutel mee.

Weesfietsen

Fietsen zonder eigenaar, die noemen we weesfietsen, krijgen een koordje aan het frame. Als dit koordje er na 28 dagen nog op zit, worden de fietsen verplaatst naar het Fietsen Afhaalcentrum Alkmaar.