Wegwerkzaamheden

  • Op de kaart ziet u de wegafsluitingen met hinder voor het doorgaande verkeer.
  • De kaart opent voor heel Nederland, zoom in voor Alkmaar.
  • U kunt onder meer zoeken op plaats en datum.
  • Realtime navigatiesystemen verwerken de informatie van de kaart voor hun routeplanning.
  • De kaart heet Melvin: Meldingen van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland.

Naar de kaart van Melvin.nl.

Overzicht

Herinrichting van de omgeving van de Schoenmakerstraat/Weverstraat én de plannen voor de herinrichting van de Slotenmakerstraat. Kijk voor meer informatie op de website van Stadswerk072.

Vanaf 19 februari tot en met 26 april 2024 is de Emmabrug afgesloten voor vrachtverkeer. Dit is in verband met werkzaamheden aan de brug waarbij het beton wordt hersteld. Bestelbussen (max. 12 ton), autoverkeer, fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Doorvaart onder de brug is in deze periode niet mogelijk. Het vrachtverkeer kan via het Kennemerpark of via de Laat en Limmerhoek het centrum verlaten.

Van maandag 12 februari tot en met vrijdag 17 mei wordt de riolering in de Drechterwaard vervangen. Het gaat om het stuk tussen de inrit van de Bannewaard en de Broekerwaard. De werkzaamheden vinden in fases plaats. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Drechterwaard.

Bekijk meer informatie over de werkzaamheden.

Het fietspad wordt verbreed naar 4 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast wordt de ondergrond van het fietspad vervangen door betonplaten. Door deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst. Tijdens de werkzaamheden zijn er 2 omleidingsroutes; via de Kogendijk en via de Bergerweg.

 

Van 22 februari tot en met 6 juni 2024 zijn fase 2 en fase 3 van de aanleg van het geluidsscherm. 1 rijstrook is afgesloten. De afzetting op de Nollenweg/kruispunt Nollenweg/Schagenweg wordt elke dag op- en afgebouwd.

Tussen Barnewaard en de Bergwaard wordt het rioolstelsel vervangen. Er is geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden ter plekke omgeleid.

Noorderstraat afgesloten. Herinrichting Noorderstraat vanwege de bouwactiviteiten op het Ringerskwartier.

Er wordt een gasleiding vernieuwd. De voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen en gemotoriseerd verkeer rijdt om via Zuideinde->Rechtestraat-> Oosteinde.

Asfalteringswerkzaamheden aan de Nollenweg N508 in beide richtingen. Voor het autoverkeer is een omleidingsroute ingesteld.

Dit weekend wordt de N242 gefreesd en geasfalteerd. Al het verkeer wordt omgeleid. Omleiding ingesteld via de N508 (Nollenweg) , N245 (Huiswaarderweg) , N9 (Martin Luther Kingweg).

De fietsbrug van de Leeghwaterbrug wordt ook gebruikt als calamiteitenroute voor de ambulances.