Wegwerkzaamheden

  • Op de kaart ziet u de wegafsluitingen met hinder voor het doorgaande verkeer.
  • De kaart opent voor heel Nederland, zoom in voor Alkmaar.
  • U kunt onder meer zoeken op plaats en datum.
  • Realtime navigatiesystemen verwerken de informatie van de kaart voor hun routeplanning.
  • De kaart heet Melvin: Meldingen van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland.

Naar de kaart van Melvin.nl.

Overzicht

In Huiswaard-1 vervangt Stadswerk072 de riolering en legt HVC het warmtenet aan. Deze werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd. De afsluiting van Tochtwaard valt hier onder. Gefaseerd zijn er wegen in de wijken zelf ook afgesloten. Meer info vind je op de website van Stadswerk072.

Weg afgesloten van voor alle weggebruikers behalve voetgangers en bestemmingsfietsverkeer. De weg wordt opnieuw bestraat. Het werkvak wordt gedurende de werkzaamheden dagelijks tussen 07.00 uur en 16.30 uur afgesloten voor al het verkeer. Het gaat over een gefaseerde uitvoering waarbij een dagproductie aan bestrating wordt opgenomen en vervangen door nieuwe betonklinkers. Een dagproductie houdt in dat aan het eind van de werkdag, de straat weer bereikbaar is. Dit geldt ook voor het weekend.

Voor het betonherstel aan de onderzijde van de brug, wordt het oude beton verwijderd en voorzien van nieuwe spuitbeton.

Hiervoor willen wordt de brug eind september 3 weken afgesloten voor auto/vrachtverkeer (voet/fietsgangers vinden wel doorgang)

Week 37 halve baanafzetting (wel doorgang al het verkeer, maar beperkt)
Week 38 tot en met 40 brug afgesloten voor autoverkeer (fietsers wel doorgang)
Week 41 halve baanafzetting (wel doorgang al het verkeer, maar beperkt)

Tussen de Bergerhoutrotonde en de bocht naar de Kennemerstraatweg wordt het asfalt vervangen. Naast onderhoud vinden er ook verbeteringen plaats:

  • Er komt asfalt dat het geluid vermindert.
  • De fietsveiligheid verbetert doordat de fietsstroken breder worden gemaakt.

Het autoverkeer wordt omgeleid over de Westerweg en de Pr. Julianalaan. De omleiding van het fietsverkeer gaat door het centrum. Voetgangers hebben wel doorgang.

De weg wordt in verband met onderhoud opnieuw geasfalteerd. Verder komen er drempels en worden de fietsstroken verbreed.

De provincie Noord-Holland start in oktober 2023 met groot onderhoud aan de hefbrug Oterleek over de Ringvaart van de Heerhugowaard. Het brugdek wordt vernieuwd en volledig vervangen door een nieuw brugdek van staal. Ook zijn er voorbereidingen zodat de brug op afstand bediend kan worden. De werkzaamheden duren tot en met mei 2024. De brug tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg is ongeveer 7 maanden afgesloten voor het verkeer en de scheepvaart.

Tijdelijke pontonbrug voor voetgangers en fietsers

Om alsnog over te kunnen steken, is er voor voetgangers en fietser een tijdelijke pontonbrug. Voor het autoverkeer geldt wel een omleidingsroute.

Bekijk meer informatie op de website van provincie Noord-Holland.

De Groenebrug in Graft is aan vervanging toe. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden, vinden de werkzaamheden dit najaar plaats. Voetgangers en fietsers hebben doorgang, want er wordt een tijdelijke hulpbrug aangelegd naast de Groenewebrug. De brug is 9 weken afgesloten voor auto/vrachtverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Groeneweg, N244, Julianalaan.