Aanmelden als stembureaulid of stemmenteller

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die op 6 juni willen meehelpen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement en het gemeentelijk referendum over een vuurwerkverbod.

Op 6 juni zijn de stembureaus tot 21.00 uur geopend voor kiezers. Daarna worden de stemmen op partijniveau geteld in de stembureaus. En op 7 juni worden op een centrale locatie de stemmen geteld op kandidaat niveau.

Wij zoeken nog enthousiaste tellers die op de verkiezingsavond willen meehelpen met het tellen van de stemmen in een van de stembureaus. Het tellen begint om 21.00 uur en u bent klaar als alle stemmen geteld zijn. De vergoeding voor het tellen op 6 juni is € 60,- (bruto).

Om mee te kunnen helpen moet u:

  • 18 jaar of ouder zijn,
  • Een e-learning succesvol afronden,
  • de Nederlandse taal goed beheersen (u hoeft niet de Nederlandse nationaliteit te hebben),
  • functioneren op minimaal mbo werk- & denkniveau,
  • nauwkeurig, behulpzaam en stressbestendig zijn,
  • met eigen vervoer ieder stembureau in de gemeente kunnen bereiken, ook die in de buitengebieden.

Lichamelijk in staat zijn om een lange werkdag te maken (voor de functie van stembureaulid)

Voor tellers op de verkiezingsavond is er geen wachtlijst. Voor de functie van stembureaulid is wel er een wachtlijst. Alle mensen die bij de vorige verkiezingen hebben meegeholpen zijn uitgenodigd en krijgen voorrang op de indeling. Als er dan nog plekken leeg zijn of afmeldingen zijn, benaderen we de mensen op de wachtlijst.

U kunt zich aanmelden via https://alkmaar.stembureauleden.nl/nieuwe-leden. Na uw aanmelding neemt Team Verkiezingen contact met u op.

Lees de vragen en antwoorden op de website van Rijksoverheid.