Microcity The Future

Het huidige PostNL-distributiecentrum maakt plaats voor MicroCity The Future. Met de herontwikkeling van Station Alkmaar-Noord en PostNL ontstaan er kansen om de zuidzijde van het station te transformeren tot een woon-, werk- en leefomgeving van hoge kwaliteit.

Het nieuwe gebouw functioneert als een wijk door een combinatie van verschillende functies en de centrale ligging nabij een OV-knooppunt. We noemen dit concept een MicroCity. Deze MicroCity krijgt de naam de “The Future”.

The Future zal naast wonen ook ruimte bieden aan publieke voorzieningen. Denk hierbij aan een entree met coffeebar, gym en wellness. De nieuwe bewoners, maar ook de bestaande buurt maakt gebruik van deze nieuwe functies. Niet alleen functies kunnen worden gedeeld, maar denk ook aan diensten zoals deelauto’s, deelfietsen en gedeelde multifunctionele ruimtes voor een verjaardag of borrel. The Future zal bestaan uit een mix van betaalbare woningen, verdeeld over verschillende bouwdelen variërend in hoogte van 5 tot maximaal 15 lagen.

artist impression van Microcity The Future

Gecombineerd met kantoren en voorzieningen vormen deze bouwdelen een intiem binnenhof. De daken zijn voorzien van groene dakterrassen waar bewoners elkaar ontmoeten, samen sporten, spelen en van het uitzicht genieten.

Het punt dat we belangrijk vinden is om het parkeren bij het station gratis te houden. De huidige parkeerplaatsen krijgen een plek onder de grond. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een nieuw park. Dit park vormt de groene schakel tussen station Alkmaar-Noord en de Oudorperhout.

Meer informatie

U kunt meer over lezen over het vastgestelde bestemmingsplan, te vinden op de website Ruimtelijke Plannen of op de website van de ontwikkelaar: The Future of Vaste Steen.