Persberichten

Hieronder vindt u de persberichten van de gemeente Alkmaar. Heeft u persvragen, bel de perstelefoon: (072) 548 9555.

Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

De laatste maand van de Regeling Reductie Energie is ingegaan. Alle woningeigenaren in Alkmaar kunnen sinds juli 2020 gebruik maken van de € 70,- waardebon voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor ongeveer 1.500 inwoners.

Gebied rondom AFAS-stadion aangewezen als veiligheidsrisicogebied

In december geldt de ruimte rondom het AFAS stadion als veiligheidsrisicogebied. Dit naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de laatste thuiswedstrijd van AZ en in andere voetbalstadions in de afgelopen periode.

Gemeenten starten onderzoek naar in beslag genomen Joods vastgoed

De gemeenten die zijn aangesloten bij het Regionaal Archief Alkmaar hebben besloten een onafhankelijk onderzoek naar in beslag genomen Joods vastgoed te laten uitvoeren. Het betreft de gemeenten Alkmaar, Den Helder, Bergen, Castricum, Heiloo, Dijk en Waard (Langedijk en Heerhugowaard), Hollands Kroon, Schagen en Texel. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Radboud Universiteit uit Nijmegen en begeleid door het Regionaal Archief Alkmaar. Bovendien wordt er een klankbordgroep ingesteld waarin Joodse organisaties uit de regio zijn vertegenwoordigd.

Ere-insigne in goud voor Pieter en Adienne de Reus-Klaver

Op zondag 28 november reikte locoburgemeester Robert te Beest het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan Pieter en Adienne de Reus van Dagwinkel de Reus in Grootschermer. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in het Genot van Grootschermer.

Start Alkmaarse campagne: Online oplichting heb je zelf in de hand

Iedereen koopt of verkoopt wel eens wat online. Zeker in december, dé maand om inkopen te doen voor de feestdagen. Hier maken cybercriminelen slim gebruik van. De gemeente Alkmaar is deze week gestart met een campagne om te laten zien hoe online oplichting eruit zien en wat je kunt doen om het te voorkomen. Er hangen niet alleen posters verspreid door de gemeente. Er staan ook op verschillende locaties enorme telefoons, die laten zien hoe iemand tijdens een online (ver)koop kan worden opgelicht.

KOKS Group; Lachende gezichten bouwen industriële stofzuigers op wielen

Wethouder Pieter Dijkman ontmoet ondernemers uit Alkmaar om te horen hoe zij ondernemen tijdens de coronacrisis. Waar worstelen ze mee en met welke creatieve oplossingen bieden ze de crisis het hoofd? De wethouder schuift dit keer letterlijk ‘aan tafel’ bij de Koks Group, producent van industrieel reinigingsmaterieel, gevestigd op bedrijventerrein Boekelermeer.

Gezamenlijk bericht van de voetbalvierhoek Alkmaar

De voetbalvierhoek Alkmaar – burgemeester, politie, openbaar ministerie, voetbalclub AZ –  vindt dat er afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd AZ-NEC een grens is overschreden. Tijdens de wedstrijd vond een georganiseerde actie plaats door ‘supporters’ die het stadion binnendrongen. Zij staken vuurwerk af en richtten dat onder meer op politie en stewards, braken door de hekken en begaven zich op en aan de rand van het veld. De wedstrijd is stilgelegd, maar kon uiteindelijk weer hervat worden. Politie start naar aanleiding van de ongeregeldheden een strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Met je AlkmaarPas gratis naar het Grote Pietenhuis?

De Gemeente Alkmaar maakt het voor kinderen van 4 t/m 11 jaar uit gezinnen met een lager inkomen mogelijk om gratis naar het Grote Pietenhuis in de Grote kerk te gaan. Hiervoor staat een speciale voucher op de Alkmaar Pas. In het Grote Pietenhuis staat warme chocomelk, wat lekkers en een fantastische beleving op ze te wachten. Wat gebeurt er allemaal in het Grote Pietenhuis?…

Damkampioen Vitalia Doumesh ontvangt gouden Sportspeld

Op dinsdag 16 november reikte wethouder Pieter Dijkman op het stadhuis de gouden Sportspeld van de gemeente Alkmaar uit aan damkampioen Vitalia Doumesh. Zij werd afgelopen maand in Italië bij de landenwedstrijd Europees Kampioen Rapid Dammen en 3e bij het klassiek dammen.

Alkmaar werkt samen met Metropool Regio Amsterdam en provincie NH aan versnelde gebiedsontwikkeling

Gemeente Alkmaar sluit zich aan bij Bereikbare steden. Met Bereikbare steden brengt Alkmaar haar ambitie op verschillende thema’s bij het Rijk onder de aandacht en werkt ze aan o.m. het versneld aanpakken van het woningtekort en het optimaliseren van de ov-bereikbaarheid.