Stadsboerderij de Hout

Stadsboerderij de Hout vindt u in de Alkmaarderhout. Het ruim honderd jaar oude hertenkamp breidde in 1976 uit met een stadsboerderij. De boerderij wordt gerund door Stadswerk072.

Dieren

Op de kinderboerderij bevindt zich een ontmoetingsweide met schapen, geiten, kippen en cavia’s. Daarnaast zijn er konijnen, varkentjes, pauwen en parelhoenders. Op de naastgelegen weide graast een roedel damherten en drie lama’s en er leven zwanen en diverse eendensoorten. Buiten het hek is er een volière (groot vogelhuis) en een duiventil met verschillende vogelsoorten.

Spelen en leren

Langs het hertenkamp aan de kant van het Heilooër Bos ligt de kabouterspeelplaats. In de stalruimte van de stadsboerderij is een interactieve zandtafel gemaakt. Hier vinden ook de maandelijks activiteiten plaats en is onder andere de AR Sandbox ingericht. Kijk voor meer informatie op www.stadswerk072.nl/stadsboerderij

De stadsboerderij organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten. Kijk voor een actueel overzicht op hun Facebookpagina.

Voor educatieve gastlessen voor het basis- en speciaal onderwijs en overige kinderactiviteiten op de stadsboerderij kijkt u op www.natuurgidsalkmaar.nl (onder ‘buitenschools’ en stadsboerderij).

  • tot 1 mei: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • 2 mei t/m 24 oktober: dagelijks van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • 25 oktober t/m 30 april: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • Pasen en Koningsdag: gesloten
  • Hemelvaartsdag en Pinksteren: geopend

Hertenkamppad 1 in Alkmaar.

Telefoonnummer: (072) 5 11 43 68

Mailadres: stadsboerderijdehout@stadswerk072.nl.