Stadsboerderij de Hout

Stadsboerderij de Hout vindt u in de Alkmaarderhout. Het ruim honderd jaar oude hertenkamp breidde in 1976 uit met een stadsboerderij. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers.

Dieren

Op de kinderboerderij bevindt zich een ontmoetingsweide met schapen, geiten, kippen en cavia’s. Daarnaast zijn er konijnen, varkentjes, pauwen, parelhoenders, kalkoenen, twee kalfjes en lammetjes. Op de naastgelegen weide graast een roedel damherten en twee lama’s en er leven zwanen en diverse eendensoorten. Buiten het hek is er een volière (groot vogelhuis) en een duiventil met verschillende vogelsoorten. Ook vindt u er een insectenhotel.

Spelen en leren

Langs het hertenkamp aan de kant van het Heilooër Bos ligt de kabouterspeelplaats. In de stalruimte van de stadsboerderij is een educatieve ruimte gemaakt. Hier vinden de maandelijks activiteiten plaats en is onder andere een wisselend themahoekje ingericht.

De stadsboerderij organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten. Zo is er iedere eerste woensdag van de maand een activiteit. Kijk voor een actueel overzicht op hun Facebookpagina.

Voor educatieve gastlessen voor het basis- en speciaal onderwijs en overige kinderactiviteiten op de stadsboerderij kijkt u op www.natuurgidsalkmaar.nl (onder ‘buitenschools’ en stadsboerderij).

  • 1 januari t/m 12 mei 2019: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • 13 mei t/m 28 oktober 2019 : dagelijks van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • 29 oktober t/m 31 december 2019: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur

De stadsboerderij de Hout is op het Hertenkamppad 1 in Alkmaar.

Bel naar 072 511 4368

Of mail naar kstadsboerderij@alkmaar.nl.