Terug naar het overzicht

Aanvragen energietoeslag voor mensen met een laag inkomen vanaf nu mogelijk

De energieprijzen stijgen. Dat betekent dat u veel meer moet betalen voor gas en elektra. Vooral voor inwoners met een laag inkomen, kunnen de gestegen prijzen van energie een probleem zijn.

Het Rijk geeft een eenmalige energietoeslag aan huishoudens met een inkomen rond bijstandsniveau. Halte Werk voert de regeling uit voor de gemeente Alkmaar. De hoogte van het bedrag is maximaal € 800 netto per huishouden.

De energietoeslag vraag je aan via Halte Werk
De energietoeslag vraag je aan via Halte Werk

Wanneer heeft u recht op de toeslag?

Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt. Hoeveel dat is, hangt af van uw situatie. U hoeft dus geen bijstandsuitkering te hebben om recht te hebben op de toeslag. Voor de energietoeslag telt uw vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) niet mee.

Op www.haltewerk.nl/bijstandsnormen leest u meer informatie over vermogen en de inkomensgrenzen.

U krijgt geen toeslag als u:

  • jonger bent dan 21 jaar. Behalve als u zelfstandig woont. En u geen of niet voldoende gebruik kunt maken van de onderhoudsplicht van uw ouder(s).
  • 27 jaar of jonger bent en studiefinanciering ontvangt of recht hebt op studiefinanciering volgens de Wet studiefinanciering 2000.

Aanvragen

Ga voor het aanvragen van de energietoeslag naar www.haltewerk.nl/energietoeslag. Daar leest u ook meer informatie over de toeslag. U kunt de energietoeslag tot en met 31 december 2022 aanvragen.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Halte Werk via het contactformulier op www.haltewerk.nl/contactformulier. Kies ‘energietoeslag’. Geef in uw bericht altijd uw naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres door.