Terug naar het overzicht

Alkmaar Ontzet 450 jaar wint Gouden Giraffe Award

Op 29 mei hebben DOSS Event Support, Alkmaar Marketing en de gemeente Alkmaar een prestigieuze prijs gewonnen. Hun project ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ kreeg de Gouden Giraffe Event Award in de categorie “Relatie Events & Community Events”. De prijs werd uitgereikt tijdens een feestelijke awardshow. Mirella Doss van DOSS Event Support en Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing namen de prijs in ontvangst.

v.l.n.r. Robert te Beest, Mirella Doss en Melanie Goudsblom met de eervolle Gouden Giraffe

Wat is de Gouden Giraffe?

De Gouden Giraffe is een belangrijke Nederlandse prijs voor de beste evenementen en communicatiecampagnes. De jury was onder de indruk van de unieke aanpak van het project Alkmaar Ontzet 450 jaar. Dit project werd georganiseerd volgens de principes van co-creatie, waarbij inwoners van Alkmaar actief meededen.

Trots op de erkenning

Mirella Doss van DOSS Event Support zegt: “Ik ben ontzettend trots. Het is geweldig dat onze aanpak van het jubileumjaar wordt erkend. We hebben hier jaren aan gewerkt.” Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing voegt toe: “Onze aanpak is uniek. We hebben gewonnen van grote namen zoals ING en AVROTROS. Dat laat zien dat we in Alkmaar op een bijzondere manier werken, met lef en eigen ideeën.”

Saamhorigheid in Alkmaar

Burgemeester Anja Schouten is blij met de erkenning: “Onze evenementen zijn belangrijk voor de geschiedenis van Alkmaar. Het is mooi dat we deze prijs hebben gewonnen.” Wethouder Robert te Beest benadrukt het belang van samenwerking: “Alkmaar Ontzet 450 jaar was een groot succes dankzij de samenwerking tussen verschillende partijen en de inzet van vrijwilligers. Dit benadrukt de saamhorigheid in Alkmaar.”

Het winnen van de Gouden Giraffe is een bewijs van de sterke community in Alkmaar en de unieke manier waarop evenementen hier worden georganiseerd.