Terug naar het overzicht

Alkmaar op zoek naar duurzame ondernemers

Ben jij een trotse mkb’er, startup of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het kan zijn om je idee of product aan de man te brengen. Daarom heeft de Provincie Noord-Holland het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld. Dit programma helpt ondernemers bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve, duurzame producten of diensten. Voor komend jaar worden er door de gemeente extra plaatsen vrijgemaakt voor Alkmaarse ondernemers.

3 versnellingsprogramma’s

GO!-NH biedt drie versnellingsprogramma’s, afgestemd op de fase en omvang waarin het bedrijf zich bevindt: het Accelerator versnellingsprogramma voor startups, het Growth programma voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale programma voor scale-ups en grotere mkb-bedrijven die nieuwe markten aan willen boren. In 3 tot 6 maanden worden zij verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. GO!-NH zorgt er ook voor dat innovaties kunnen worden gepresenteerd aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen op de markt.

Deadline: 30 januari 2023

Er zijn inmiddels al tien succesvolle edities van GO!-NH afgerond waarin 140 bedrijven uit de provincie met hulp van GO!-NH hun duurzame innovaties hebben kunnen versnellen. Uit Alkmaar hebben de afgelopen 2 jaar The Lickin’ Company (agri-food), Woodchem (agri-food) en Hydrogen Technologies EU (energie-innovatie) meegedaan.

Om mee te doen moeten ondernemers aan een aantal voorwaarden voldoen: zij moeten actief zijn in de energietransitie, duurzame mobiliteit, duurzame landbouw en voedsel of de circulaire economie. Daarnaast wordt er verwacht dat gedurende het versnellingsprogramma tijd en mankracht wordt vrijgemaakt voor deelname. Ondernemers kunnen zich aanmelden via www.go-nh.nl/inschrijfformulier. Na een selectiegesprek horen ze of ze in aanmerking komen voor een plek in het GO!-NH traject.

De deadline voor inschrijving is 30 januari 2023.

Introductiebijeenkomst

Ben jij geïnteresseerd in het GO!-NH programma en wil je laagdrempelig kennis maken? Op 17 januari 2023 tussen 09.00 – 11.00 uur is er een introductiebijeenkomst waar het GO!-NH team, huidige- en oud-deelnemers uitleggen wat het groeiprogramma voor ondernemers kan betekenen en welke programma daarvoor de juiste match is. Aanmelden voor dit evenement kan via www.go-nh.nl/agenda.