Terug naar het overzicht

Cees Pronk ontvangt ere-insigne van de stad Alkmaar

Cees Pronk heeft vrijdag een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar ontvangen van wethouder Pieter Dijkman. Zowel vanuit zijn werk als op vrijwillige basis was Pronk actief bij een groot aantal lokale-, regionale- en (inter)nationale sportevenementen.

“Meer dan 15 jaar lang een vaste waarde bij sportevenementen. Met zijn tomeloze enthousiasme en Noordhollandse nuchterheid heeft Cees Pronk zowel Le Champion als Alkmaar op de kaart gezet. Mede door zijn inzet is Alkmaar Sportstad een begrip en het EK Wielrennen succesvol verlopen”, aldus Dijkman. “Daarom reik ik graag het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan iemand die hem in de ogen van het Alkmaarse college dik heeft verdiend.”

Pronk was vanaf 1990 actief als vrijwilliger bij de Groet uit Schoorl Run. In 2000 pakte hij ook de Halve Marathon van Egmond op en later nog de Fjoertoer van Egmond. In 2000 trad Pronk in dienst bij Le Champion en was hij betrokken bij het organiseren van de Wielerronde van Noord-Holland en de Ronde van de Westfriese Omringdijk, de Wandel-4-daagse Alkmaar en de Alkmaar City Run by Night. Naast deze activiteiten was Pronk ook de man achter grote (inter-)nationale evenementen als de marathon van Amsterdam en de Dam tot Damloop. De laatste jaren was hij directeur Evenementen en Sponsoring.

Op 1 mei 2020 legde Pronk zijn werk neer en droeg zijn taken over aan een ander. De geplande afscheidsreceptie ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Nu – een jaar later – wilde wethouder Sport Pieter Dijkman hem alsnog op passende wijze de erkenning geven die hij door de talloze activiteiten voor Alkmaar en de sport verdient.