Terug naar het overzicht

Coronavirus in Noord-Holland Noord - Updates 17 maart tot en met 23 maart

Aangepaste dienstverlening in verband met Corona-virus

Veel diensten of producten kunt u online aanvragen. Gebruik de zoekbalk om te zien wat de mogelijkheden zijn voor uw verzoek. Bellen kan altijd naar 14 072.

Om het risico op besmetting met het coronavirus voor zowel bezoekers als medewerkers zoveel mogelijk te beperken, gaan de volgende regels in:

U kunt alleen nog terecht in het Stadskantoor voor dringende zaken. De servicepunten Alkmaar-Noord (De Mare), Graft en Schermerhorn zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Kom alleen naar het Stadskantoor als dit echt noodzakelijk is. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten, kom dan op een later moment.

De balies op het Stadskantoor zijn geopend van 09:00 – 11:00 uur. Bel voordat u langskomt met
14 072 om een afspraak te maken.

Waarvoor kunt u nog bij ons terecht?
– Aanvragen reisdocumenten en rijbewijzen voor mensen die werken in cruciale beroepen (bepaald door Rijksoverheid)
– Rijbewijzen die verlopen tot en met 1 juli
– Geboorteaangifte
– Aangifte overlijden

Update 22 maart

NL-Alert

Zojuist is er een landelijke NL-Alert verstuurd. Volg instructies Rijksoverheid op: Houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.

Update 20 maart

Vanmiddag heeft het college een besluit genome over het nemen van diverse tijdelijke belastingmaatregelen in verband met de economische gevolgen van het coronavirus. Lees het persbericht ‘Alkmaar ondersteunt ondernemers’.

Update 19 maart

Bekijk de videoboodschap van burgemeester Piet Bruinooge aan de inwoners van de gemeente Alkmaar: Zorg alstublieft goed voor elkaar en blijf gezond! – een videoboodschap.

Update 19 maart

Coronateam Noordwest Ziekenhuisgroep krijgt parkeerontheffing
Het college B&W stemt in met het parkeerverzoek van Noordwest Ziekenhuisgroep. Vanwege de uitbraak van het coronavirus COVID-19  heeft Noordwest Ziekenhuisgroep een speciaal Coronateam ingesteld. Dit team moet zo snel en optimaal mogelijk in het ziekenhuis kunnen komen. De raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de burgemeester en wethouders van Alkmaar toestemming gevraagd of dit team in de omliggende straten van het ziekenhuis mag parkeren. Lees meer: Coronateam Noordwest Ziekenhuisgroep krijgt parkeerontheffing.

Update 18 maart

Noodopvang voor kinderen

Onlangs heeft de Rijksoverheid besloten dat alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en basisscholen tot en met 6 april gesloten zijn. De ouders/verzorgers van kinderen moeten zelf zorgen voor de opvang.

Voor kinderen van ouders/verzorgers in een cruciaal beroep, en die hun kind niet elders kunnen onderbrengen, is er noodopvang.

Noodopvang

Kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouderopvang

Elke kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouder kan noodopvang aanbieden. Deze noodopvang is voor kinderen van ouders/verzorgers in een cruciaal beroep die al gebruik maken van kinderopvang of onderwijs bij de organisatie. Voor deze noodopvang neemt u contact op met de organisatie waar uw kind normaal gesproken opgevangen wordt.

Meer algemene informatie en veel gestelde vragen vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Basisonderwijs

Elke basisschool kan tijdens schooltijden noodopvang aanbieden op de school waar uw kind normaal gesproken les krijgt. Of op een door het schoolbestuur aangewezen andere schoollocatie. Voor deze noodopvang neemt u contact op met de school waar uw kind onderwijs volgt.

Meer algemene informatie en veel gestelde vragen vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Normaal geen opvang

Bent u (beiden) werkzaam in een cruciaal beroep? Maakt uw kind normaal geen gebruik van kinderopvang? Maar kunt u de kinderen niet elders onderbrengen? Dan kunt u misschien tijdelijk een beroep doen op kinderopvang. Hiervoor neemt u contact op met de Gemeente Alkmaar op telefoonnummer 14 072.

Update 17 maart

Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Op aanwijzing van de minister voor Medische Zorg en Sport heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Bruinooge, op 16 maart de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vastgesteld. Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm.