Terug naar het overzicht

Deel je tuintip en maak kans op een regenton

In samenwerking met gemeente Alkmaar organiseert Steenbreek Alkmaar een speciale regentonnenactie. Door het delen van uw favoriete tuintip maakt u kans op een nieuwe regenton van 114 liter.

Het najaar is een toptijd voor planten. De bodem is nu nog warm en we hebben zelden te maken met langdurige droge perioden. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker een lange milde herfst met pas laat in het jaar de eerste vorstperiode. Dat is gunstig voor alles dat in het najaar geplant wordt. Iedereen die nu in de tuin aan de slag gaat, kan in het vroege voorjaar al genieten van een mooie en levendige tuin.

Met een regenton kan al het water dat nu valt een goede bestemming krijgen. Het opgevangen water kan gebruikt worden om de tuin te sproeien en planten water te geven. Dit bespaart kostbaar drinkwater. Bovendien komt het water dat wordt opgevangen niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden.

Win een regenton

Het doel van deze regentonactie is om tuinbezitters hun favoriete tuintips te laten delen, zodat andere Alkmaarders deze straks kunnen gebruiken voor het vergroenen van hun eigen tuin.

Dus heeft u een groene diervriendelijke tuin zonder veel tegels? Dan heeft u vast een goed advies voor Alkmaarse tuinbezitters. Deel voor 1 november uw favoriete tuintip via steenbreek@hortusalkmaar.nl en maak kans op een van de 10 regentonnen.

Meer informatie over de actie én alle tuintips staan op de website van Hortus: https://www.hortusalkmaar.nl/steenbreek/steenbreek-tuintips/