Terug naar het overzicht

Denk en doe mee met Alkmaar Ontzet 450 jaar

Samen herdenken en vieren. Dat kunnen we in Alkmaar goed. Om Alkmaar Ontzet 450 jaar te vieren is er budget vrijgemaakt voor programmering bedacht door alle inwoners van Alkmaar. Een gigantisch historisch feest zoals Kaeskoppenstad of een Alkmaar Ontzet bingo in het buurthuis? Jij kunt jouw idee voor het herdenken en vieren van Alkmaar Ontzet 450 jaar nu indienen!

Plek voor grote en kleine initiatieven

Een jaar lang wordt Alkmaar gevuld met projecten en plannen die door Alkmaarders zelf bedacht en uitgevoerd worden. Ondersteuning hierbij komt van Gemeente Alkmaar in de vorm van subsidieverstrekking. Hulp bij het opzetten en uitvoeren van plannen wordt gegeven door het projectteam dat namens gemeente Alkmaar het programmamanagement op zich heeft genomen.

Per initiatief kan € 250 tot € 5.000 worden aangevraagd door inwoners, verenigingen, stichtingen, instellingen, ondernemers, scholen en clubs. De gemeenteraad stelt maximaal 150.000 beschikbaar voor professionele organisatoren die kunnen meedoen met de open inschrijving voor grote publieksevenementen. Ook is er € 100.000,- beschikbaar voor één groot evenement met (inter)nationale allure passend binnen het thema ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ en voor een breed publiek toegankelijk.

De 4 V’s

Denk voor te realiseren plannen aan ideeën voor elke groep bewoners, oud of jong, in alle buurten en dorpen van Alkmaar en zelfs gemeente breed. Geslaagde ideeën sluiten aan bij één van de 4 V’s, de 4 kernwaarden van Alkmaar Ontzet 450 jaar; Verdieping, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid.

Denk en doe mee via alkmaarontzet450jaar.nl

Kijk voor alle informatie over zowel grote als kleine initiatieven op www.alkmaarontzet450jaar.nl. Meld jouw idee nu aan, samen schrijven we het verhaal van Alkmaar Ontzet!