Terug naar het overzicht

Doorstroomvoorrang ‘Van klein naar groot’ uitgebreid

In Regio Alkmaar kunnen woningzoekenden sinds april al voorrang krijgen als ze verhuizen naar een woning die beter bij hen past. De mogelijkheden voor voorrang worden nu uitgebreid voor mensen die te klein wonen. De nieuwe regels gaan in op 1 januari 2021.

In alle gemeenten van Regio Alkmaar is op 1 april 2019 de doorstroomvoorrang ingevoerd. Mensen die te groot of te klein wonen, kunnen met deze voorrang eerder in aanmerking komen voor een andere woning.

Mogelijkheden worden uitgebreid

Voor mensen die te klein wonen komen er per 1 januari 2021 meer mogelijkheden voor doorstroomvoorrang. De huidige regel blijft bestaan dat voorrang mogelijk is voor huishoudens waarbij er minstens drie kinderen in één slaapkamer moeten slapen. Voorrang is vanaf volgend jaar ook mogelijk voor huishoudens die een woning hebben met 0 of 1 slaapkamer en waarbij er minstens één kind is.

Algemene regel voor doorstroomvoorrang

De doorstroomregels gelden in alle gemeenten van Regio Alkmaar. Dat zijn Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Voorrang is mogelijk voor mensen die ingeschreven staan als woningzoekende bij de SVNK en die een huurwoning achterlaten in Regio Alkmaar van een SVNK-corporatie. Bij de SVNK zijn aangesloten de corporaties Kennemer Wonen, Van Alckmaer, Wooncompagnie, Woonstichting Langedijk en Woonwaard.

Meer informatie

Huurt u een woning in Regio Alkmaar van een van deze corporaties en wilt u in aanmerking komen voor doorstroomvoorrang, kijk dan voor meer informatie op www.svnk.nl. Daar vindt u de volledige voorwaarden en hoe u een aanvraag kunt doen voor deze voorrang.