Terug naar het overzicht

Eerste paal voor nieuw plan Kooimeer

Op donderdag 9 december is de eerste paal voor de 123 nieuwe seniorenappartementen op de locatie van het vroegere zorgcentrum De Kooimeer, ingezet. Voordat de heipaal de grond in ging werd deze getekend door Zuster Markoline (91), mede-oprichtster van het vroegere zorgcentrum en vele jaren betrokken bij de zorg en sociale contacten in het zorgcentrum. Wethouder Robert te Beest gaf daarna namens de gemeente het startsein voor de bouw.

Zuster Markoline tekent eerste paal voor plan Kooimeer (Vincent de Vries Fotografie)

Het plan de nieuwe Kooimeer telt 123 appartementen, 78 huurwoningen en 45 koopwoningen. De huurwoningen worden verdeeld over de segmenten sociaal, goedkoop en vrije sector. Ook worden er ongeveer 70 parkeerplaatsen ondergronds en zo’n 75 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Alle woningen worden levensloopbestendig opgezet.

Ontmoetingsruimtes

Stichting De Kooimeer verzorgt de programmering in de ontmoetingsruimtes die in het gebouw komen. Zowel de bewoners van het gebouw, als die van de naastgelegen aanleunwoningen kunnen gebruik maken van deze ontmoetingsruimtes. Daar worden ook activiteiten georganiseerd voor de bewoners.  

De vraag naar levensloopbestendige woningen voor senioren is momenteel groter dan ooit. Met de bouw van de nieuwe Kooimeer faciliteren we hierin. Het is heel fijn dat senioren in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen tot zij 24 uurs zorg nodig hebben.

Wethouder Robert te Beest

Oplevering 2024

De Kooimeer wordt gebouwd door Bot Bouw uit Heerhugowaard. De exploitatie van de huurwoningen is in handen van Hestia Vastgoed uit Limmen. De verwachte oplevering van de nieuwe woningen is begin 2024. Belangstellenden kunnen zich via www.kooimeer.com aanmelden.

Wethouder te Beest geeft startsein voor 1e paal (Vincent de Vries Fotografie)