Terug naar het overzicht

Eik van 8 ton geplant op het Kennemerbolwerk

Ook op het Bolwerk zijn afgelopen juli verschillende grote en herkenbare bomen omgewaaid of flink beschadigd door storm Poly. Op 6 en 7 februari werden de laatste van deze bomen op het Bolwerk vervangen.  

Een van deze bomen was de Quercos phellos (eik), die 8 ton weegt en 18 meter hoog is. De boom moest met behulp van een kraanwagen worden geplant op het Kennemerbolwerk.  

Nieuwe herkenbare bomen in het Bolwerk  

In totaal zijn er op het Bolwerk 18 nieuwe bomen geplant, bestaande uit 14 verschillende soorten, waaronder de eik, es, iep, linde, beuk en wilg. De gemeente heeft gekozen voor grotere bomen om de manier waarop het Bolwerk eruitziet niet te veel te veranderen.  

Wethouder Anjo van de Ven: “Grotere bomen dragen direct bij aan de leefbaarheid in onze gemeente. Ze geven zuurstof af, zorgen voor schaduw en creëren plekken om te ontspannen.”  

Dit waren de laatste bomen die op het Bolwerk zijn vervangen vanwege storm Poly. Ook op andere plekken in de gemeente worden nog nieuwe bomen geplant waar bomen zijn omgewaaid. Bomen die door de storm te veel schade hebben en niet meer kunnen worden gered, worden ook vervangen.

Wethouder Anjo van de Ven plant een eik op het Kennemerbolwerk
Wethouder Anjo van de Ven plant een eik op het Kennemerbolwerk (Foto: Ed van de Pol)