Terug naar het overzicht

Kindcentrum Vroonermeer officieel geopend

Het Kindcentrum Vroonermeer is woensdag 22 mei officieel geopend. Dit nieuwe centrum is de thuisbasis voor basisschool De Lispeltuut, de Openbare Vroonermeerschool en kinderopvang Klein Alkmaar. Onderwijswethouder Jasper Nieuwenhuizen had de eer om het gebouw te openen, samen met de kinderen van het kindcentrum.

Opening kindercentrum Vroonermeer met wethouder Nieuwenhuizen. Foto’s : Fotostudio Wick Natzijl

De feestelijke opening begon met het doorbreken van een muur van verhuisdozen, versierd door de kinderen. Daarna volgde een percussie-optreden en een openingslied door de kinderen. “Kies voor jouw talent” klonk het enthousiast.

Bouw van het kindcentrum

In 2018 begonnen de plannen voor Kindcentrum Vroonermeer. De gemeente Alkmaar, Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen (Saks), Stichting Ronduit en Stichting Kinderopvang Alkmaar (nu Stichting Klein Alkmaar) kwamen samen om dit project mogelijk te maken. Het gebouw is duurzaam ontworpen door Frencken Scholl Architecten BV uit Maastricht en gebouwd door aannemer De Geus Bouw en installateur Klaver Giant Groep BV.

Kindcentrum Vroonermeer biedt een plek waar onderwijs, kinderopvang en sport samenkomen. Door ruimtes te delen en elkaar pedagogisch te versterken, wordt samenwerking gestimuleerd.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen is trots op de nieuwe school: “Op 21 november 2022 werd de eerste paal geslagen. Nu hebben we een moderne school waar kinderen een gezond, veilig en stevig fundament krijgen voor hun toekomst.”

Blij met de nieuwe start

Ook de medewerkers, kinderen en ouders zijn enthousiast. Jesper Bruine de Bruin, schoolleider van De Lispeltuut: “Dit nieuwe gebouw biedt een moderne onderwijsvisie met speel- en leerpleinen. De leerlingen kunnen hier leren, spelen en bewegen.”

opening kindercentrum Vroonermeer met wethouder Nieuwenhuizen

Karin Scholte de Jonge, schoolleider van de Vroonermeerschool, voegt toe: “We hebben er ontzettend veel zin in. De kinderen voelen zich hier thuis en het is een ontmoetingsplaats voor talentontwikkeling.”

Michelle van Nieuwenhoven, directeur van Klein Alkmaar, benadrukt de samenwerking: “Alles wat je samen doet, wordt beter. Voor goede opvang en onderwijs hoef je Vroonermeer niet uit.”

Droombomen en gouden duiven

Dankzij de Percentageregeling Alkmaar Kunst in de Openbare Ruimte (PAKOR) is er ook kunst bij het nieuwe kindcentrum. Kunstenaar Bert Schoeren ontwierp de ‘Droombomen’, grote bomen met draaiende onderdelen die levendigheid en vrolijkheid uitstralen. Ook de gouden duiven van kunstenares Marthe Röling zijn meeverhuisd en hebben een plek boven de hoofdentree gekregen.

Kindcentrum Vroonermeer is een mooie, moderne aanwinst voor de wijk en biedt kinderen een plek om te leren, spelen en groeien.