Terug naar het overzicht

Gemeente Alkmaar wordt JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

Gemeente Alkmaar en MEE & de Wering verlengen de samenwerking met JOGG Nederland als JOGG-gemeente. Op woensdag 10 november ondertekende wethouder Pieter Dijkman namens de gemeente Alkmaar de overeenkomst voor onbepaalde tijd als JOGG-gemeente. Daarnaast slaan de organisaties samen met GGD Hollands Noorden de handen ineen om de JOGG-aanpak te verbreden met de nieuwe methode ‘Kind naar Gezonder Gewicht’. JOGG – gezonde jeugd, gezonde toekomst- is gericht op activiteiten die een gezonde leefstijl aanleren om overgewicht onder de jeugd te voorkomen. De gemeente Alkmaar is sinds 2013 JOGG-gemeente.

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Een gezonde toekomst begint bij het gezond opgroeien van de jeugd. De JOGG-aanpak maakt zich sterk door projecten gericht op een gezonde leefstijl in te zetten in de leefomgeving van de jeugd. Door de thema’s DrinkWater, Groente.. zet je tanden erin, Slaap Lekker! en Gratis Bewegen worden door samenwerkingsverbanden stappen gezet naar stimulerende projecten voor een gezonde omgeving. In Alkmaar zijn projecten opgezet als Gezonde (Sport)kantine, Movers, pilot gezonde eetomgeving VO en MBO scholen en Samen Koken & Samen Eten.

Kind naar Gezonder Gewicht

De nieuwe methode Kind naar Gezonder Gewicht is een wetenschappelijk onderbouwde methode binnen JOGG. Om in te spelen op gezinnen waar kinderen al kampen met overgewicht start de gemeente Alkmaar, in samenwerking met GGD Hollands Noorden en MEE & de Wering, nu met de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht. De methode biedt maatwerkondersteuning en zorg voor het kind en het gezin, zodat duurzame resultaten bereikt kunnen worden.

Wethouder Sport, Pieter Dijkman:

Een gezonde leefomgeving voor onze jongeren blijft zo’n groot en belangrijk doel, daar werken we met z’n allen zo hard aan, waarom zou je daarmee stoppen? Er is sprake van een groeiende beweging. Steeds meer scholen doen actief mee, nu al 37 basisscholen. Steeds meer kinderopvanglocaties. Steeds meer sportverenigingen. Steeds meer evenementen. Bovendien past aandacht voor gezondheid bij Alkmaar als sportstad.

Wethouder sport Pieter Dijkman

Voor meer informatie over JOGG en Kind naar Gezonder Gewicht ga naar https://www.meewering.nl/jogg of https://www.alkmaar.nl/jogg.

Ondertekening JOGG overeenkomst
Ondertekening JOGG overeenkomst door wethouder Dijkman en JOGG MT-lid Caroline Peeck (Foto: Ed van de Pol)