Terug naar het overzicht

Gemeente zoekt gedupeerde ouder van toeslagenaffaire kinderopvang

Bent u in de problemen gekomen door de toeslagenaffaire van de kinderopvang? Dan komen wij graag met u in contact. Er zijn ook in Alkmaar meerdere gezinnen getroffen door de toeslag kinderopvang. Helaas mag de Belastingdienst hun gegevens niet aan ons doorgeven door de privacywet (AVG). Daarom vragen wij deze ouders zich te melden bij Halte Werk. Daarna neemt Halte Werk namens de gemeente contact met u op. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing.

Hoe kunt u zich melden?

Hieronder leest u op welke manier u uw contactgegevens kunt doorgeven.

  • Bel op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14 072 (Kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk).
  • Mail een bericht via haltewerk.nl/contact.
  • Vul een contactformulier in op haltewerk.nl
  • Mail naar toeslagen@haltewerk.nl

Ook gezinnen in Alkmaar

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag, ook in Alkmaar. De belastingdienst compenseert ouders daarvoor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van de kinderen. Wethouder Participatie Paul Verbruggen:

Als gemeente kennen we de gedupeerde inwoners nog niet, maar we willen ze graag helpen en ondersteunen. Dus bent u getroffen door deze affaire, neem dan contact met ons op. Meldt u bij Halte Werk zodat we naast u kunnen gaan staan en samen kunnen bespreken hoe we u het beste kunnen helpen.