Terug naar het overzicht

Gemeenteraadslid Ben Bijl (BAS) overleden

Op dinsdag 14 mei 2024 is gemeenteraadslid Ben Bijl (BAS) overleden. Al geruime tijd was hij ziek, maar bleef zich tot het eind aan toe inzetten voor zijn geliefde gemeente Alkmaar.

Ben Bijl was sinds 2006 raadslid in de gemeente Alkmaar, waarvan sinds 2015 fractievoorzitter voor de fractie BAS. Met zijn overlijden verliest de Alkmaarse politiek een betrokken, bevlogen en markant gemeenteraadslid, dat bekend stond om zijn duidelijke taal tot op het laatste moment van zijn leven. Hij wilde het verschil maken voor de gewone Alkmaarder. In de raadsvergadering van 25 januari 2024 ontving hij uit handen van burgemeester Schouten de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet voor het maatschappelijk belang in Alkmaar. In de raadsvergadering van 30 mei wordt Ben Bijl herdacht met een in memoriam en een minuut stilte.

Vlag halfstok

Op donderdagmiddag 23 mei hangt de vlag aan het stadhuis van Alkmaar halfstok. Hiermee willen wij respect en medeleven tonen tijdens de uitvaart van ons gemeenteraadslid Ben Bijl.

Ben Bijl ontvangt een bos bloemen van Burgemeester Anja Schouten
Ben Bijl ontvangt een bos bloemen van Burgemeester Anja Schouten.