Terug naar het overzicht

Groep 7 van OBS Liereland wint finale Minecraft Alkmaar

Op vrijdag 14 juni was de finale van Minecraft Alkmaar. Leerlingen kregen bij deze wedstrijd de opdracht om zelf een duurzame woonwijk in Alkmaar te ontwerpen in Minecraft Education. Het was belangrijk dat deze woonwijk zelf voor energie en voedsel zorgt. Groep 7 van OBS Liereland ging er in een spannende finale met de eerste prijs vandoor. Klas 1b van het Stedelijk Dalton College Alkmaar eindigde op plek 2. Klas 2 van VSO de Spinaker uit Den Helder werd derde.

Na 3 maanden ontwerpen en bouwen was het dan eindelijk zo ver: de finale van Minecraft Alkmaar (officieel: Schools Reinventing Alkmaar). In totaal deden 17 groepjes leerlingen uit de regio Alkmaar mee aan de opdracht. Hieruit werden 7 groepjes gekozen voor de finale. Zij mochten hun idee afgelopen vrijdag 14 juni nog een keer presenteren in de Raadzaal van het Stadhuis. Burgemeester Anja Schouten heette de leerlingen en hun begeleiders welkom en wenste hen veel succes.

Hoog niveau

Het niveau in de finale was hoog. Alle finalisten hadden goede ideeën over hoe woonwijken in de toekomst zo duurzaam en leefbaar mogelijk kunnen zijn. Vooral de duurzame materialen, het vele groen en de goede ideeën voor energie vielen op. De filmpjes van de finalisten werden beoordeeld door een jury. In de jury zaten Wouter de Vries (hoofdredacteur Bouwwereld), Jacqueline van Latum (stedenbouwkunde Gemeente Alkmaar) en Marco van Schagen (oprichter Junior IOT).

Prijsuitreiking

De jury vond het ontwerp van groep 7 van OBS Liereland uiteindelijk het beste. De mooie huizen van duurzame materialen met daktuinen en de vele voorzieningen leverden de vier kinderen de eerste prijs op. Zij kregen niet alleen een trofee van de burgemeester, maar ook een Lego Minecraft-set. De top-3 bestond verder uit klas 1b van het Stedelijk Dalton College Alkmaar op plek 2 en klas 2 van VSO de Spinaker uit Den Helder op de derde plek. Zij kregen ook een leuke trofee en bijpassende cadeaus.

“Ik ben ontzettend trots op de creativiteit en het enthousiasme van onze jonge inwoners. Dit project heeft laten zien dat de toekomst van Alkmaar in goede handen is. De innovatieve en fantasierijke ideeën die we hebben gezien, inspireren ons allemaal om samen te bouwen aan een betere en mooiere gemeente”, aldus burgemeester Anja Schouten.

Vier leerlingen uit groep 7 van OBS Liereland krijgen de trofee voor hun winnende Minecraft-ontwerp van burgemeester Anja Schouten en projectleider Meis de Jongh
De leerlingen uit groep 7 van OBS Liereland krijgen de trofee voor hun winnende ontwerp van burgemeester Anja Schouten. (Foto: JJFoto)