Terug naar het overzicht

Groot onderhoud aan de Tesselsebrug

Van zondag 18 oktober 7:00 uur t/m vrijdag 23 oktober 06:00 uur vindt er groot onderhoud plaats aan de Tesselsebrug in Alkmaar. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden blijft de brug richting het centrum toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De weghelft richting Overstad wordt afgesloten. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Victoriebrug.

Aanleiding onderhoud
Het groot onderhoud aan de Tesselsebrug is nodig, omdat sommige onderdelen aan vervanging toe zijn. Zo kunnen we de brug nu en in de toekomst veilig blijven gebruiken.

Werkzaamheden
Het groot onderhoud bestaat hoofdzakelijk uit het vervangen van het wegdek. Voor de werkzaamheden wordt een tijdelijke tentconstructie op de brug aangebracht.

Overlast beperken
Om de overlast voor de gebruikers van de brug zoveel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen één rijrichting beschikbaar te houden. Het politiebureau en de parkeergarage Kanaalschiereiland blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk.

Omleidingsroute
De brug blijft richting het centrum toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De weghelft richting Overstad zal omgeleid worden via de Kanaalkade over de Friesebrug. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de Victoriebrug. De omleidingsroutes staan aangegeven op gele borden. Verkeersregelaars zorgen dat de brug begaanbaar blijft voor hulp- en nooddiensten en bussen.

Tesselsebrug in onderhoud

De Tesselsebrug in Alkmaar