Terug naar het overzicht

Hoe wil jij meedenken met de gemeente Alkmaar?

Jij kan vanaf nu de gemeente Alkmaar laten weten hoe je het liefst meedenkt. Via een online vragenlijst op www.alkmaar.nl/denkmee, kun je aangeven waarom en op welke manier jij wilt meedenken en -praten over plannen en onderwerpen van de gemeente.

Een voorbeeld van participatie is het Denkfestival in de Gasfabriek, gehouden in oktober 2023. Hier konden inwoners op een leuke en interactieve manier meedenken over verschillende onderwerpen. Foto: Fotostudio Wick Natzijl.

Bijeenkomsten of online vragenlijst?

Meedenken en meepraten, ook wel participeren genoemd, is een belangrijk onderdeel van ons nieuwe programma Open Overheid. Dit programma is eerder dit jaar gestart en heeft als doel de gemeente Alkmaar zichtbaarder, benaderbaar en oplossingsgericht te maken voor alle inwoners.

Door jou te vragen hoe je wilt participeren, willen we ontdekken wat jouw behoeften zijn. Deze informatie is voor ons waardevol en helpt ons bij het opstellen van een participatievisie. Vind je het bijvoorbeeld fijn om naar bijeenkomsten te gaan? Of vul je liever een online vragenlijst in? Allemaal belangrijke input zodat jij je stem makkelijker, beter en duidelijker kunt laten horen.

Wethouder Open Overheid, Anjo van de Ven, zegt: “We willen graag weten wat onze inwoners belangrijk vinden en hoe zij het beste betrokken kunnen worden bij de besluitvorming.”

Jouw input telt

De informatie die we ophalen, gebruiken we om een participatievisie te maken die echt past bij de wensen van onze inwoners. Dit helpt de gemeenteraad bij het nemen van beslissingen. In de visie staat hoe we participatie het beste kunnen inzetten, waarom dit belangrijk is en wat onze ambitie is. Na enige tijd vragen we weer om jouw mening om te zien hoe het gaat met de participatie in Alkmaar.

Doe mee!

Vul de vragenlijst in via alkmaar.nl/denkmee. Dit kan van 5 tot 20 juli.

Heb je vragen of wil je iets delen over participatie? Neem dan contact op met Gemeente Alkmaar door te bellen naar 14 072 of stuur een e-mail naar info@alkmaar.nl.