Terug naar het overzicht

Huisvesting Oekraïners aan de Elgerweg gereed

De afgelopen weken is met man en macht gewerkt om het pand aan de Elgerweg 101 gereed te maken voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Het wordt de opvanglocatie voor vluchtelingen die eerder werden opgevangen op een vakantiepark.

Oud schoolgebouw aan de Elgerweg

Op 23 juni verwelkomt de gemeente een groep Oekraïense vluchtelingen op de opvanglocatie aan de Elgerweg. Burgemeester Anja Schouten bracht donderdagmiddag 16 juni een werkbezoek aan de locatie op de Elgerweg en sprak haar bewondering uit voor de veelal vrijwillige inzet van velen.

Vrijwilligers maken het schoolgebouw aan de Elgerweg klaar voor Oekraïense vluchtelingen.

“De oorlog in Oekraïne en alle gevolgen daarvan stemmen menigeen logischerwijs somber. Maar wat ik hier vandaag zie en ervaar, is vooral positieve energie. Tijdens de informatieavond voor bewoners werd er gelijk al hulp aangeboden om hier te helpen. Buurtbewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente hebben vervolgens de handen ineen geslagen om er voor te zorgen dat mensen hier al op korte termijn zo goed mogelijk gehuisvest worden. Daar komt veel bij kijken; mooi dat dit met vereende krachten is gelukt”, aldus burgmeester Anja Schouten.

Meerdere locaties

Het voormalige schoolgebouw aan de Elgerweg is de eerste van drie locaties die bestemd zijn voor opvang van mensen uit Oekraïne. Behalve de Elgerweg is dat een kantoorpand op de hoek van de James Wattstraat en de Ohmsstraat. De chalets op het sportterrein aan de Loodpolderweg dienen ook als opvangplek.