Terug naar het overzicht

In Stompetoren staat de mooiste kerstboom

Stompetoren is de winnaar geworden van de kerstboomversierwedstrijd die werd georganiseerd door Alkmaar Prachstad. Samen met kinderburgemeester Miya Scheltinga ging wethouder Ad Jongenelen naar de winnende kerstboom toe om daar de prijs uit te reiken.

Kinderburgemeester Miya Scheltinga mocht de cheque, samen met wethouder Ad Jongenelen overhandigen aan voorzitter Sylvester Liefting van de dorpsraad Stompetoren. Foto: Jan Jong

Wedstrijd

Dit jaar is niet alleen de stad Alkmaar voorzien van kerstbomen, maar werd ook aan de dorpsraden gevraagd of zij een kerstboom in hun dorpskern wilden. In totaal werden er acht bomen in de dorpskernen geleverd door Stadswerk072. De dorpsraden en inwoners werden vervolgens uitgedaagd om ze naar eigen inzicht en creativiteit te versieren. Wethouder Ad Jongenelen loofde een leuke prijs uit voor de mooist versierde boom; het luiden van de bel op de kaasmarkt.

Vanuit Markenbinnen, Stompetoren en Graft zijn er foto’s van prachtig versierde kerstbomen voor de wedstrijd ingestuurd. Na een stemcampagne op Alkmaar Prachtstad kwam er volgens het publiek een winnaar uit: Stompetoren.

Samen versieren

“De versierwedstrijd heeft in Stompetoren gezorgd voor verbinding en plezier onder de inwoners. Daarnaast maakt de kerstboom het mooie dorpsplein extra sfeervol. Ik ben ontzettend blij dat dit initiatief zo goed is opgepakt”, aldus Ad Jongenelen, wethouder Groen in de Stad.

De Dorpsraad Stompetoren plaatste een oproep voor alle dorpsgenoten op Facebook om samen de boom te gaan versieren. Op zaterdag 17 december kwamen er vele inwoners op het dorpsplein samen om de kerstboom te versieren. Met als resultaat de winnende boom. De dorpsraad organiseert nog een loting onder de mensen die hebben geholpen met versieren om de prijs te verzilveren.

Kerstboom in Stompetoren

“Dat de kerstboom van Stompetoren is uitgeroepen tot mooiste boom van Alkmaar waarderen we echt. Er is veel voorbereidingswerk aan voorafgegaan om zo’n grote boom op een mooie plek op het plein te krijgen. Met velen hebben we de boom versiert en ook met velen is er gestemd. Het nieuwe dorpsplein verbindt mensen en de kerstboom doet daar nog een schepje bovenop. Dit is het begin van een nieuwe traditie voor Stompetoren”, aldus voorzitter Dorpsraad Stompetoren, Sylvester Liefting.

Bewonersinitiatieven

Via het bewonersinitiatief konden ook wijken in Alkmaar een subsidieaanvraag indienen voor een kerstboom in de wijk. Daarvoor zijn 12 aanvragen ontvangen via de gebiedsregisseurs van de gemeente Alkmaar. Daarmee zijn ook een groot aantal wijken in Alkmaar in kerstsfeer gebracht.