Terug naar het overzicht

Kanaalkade afgesloten van 3 tot 25 juni

Van maandag 3 juni tot dinsdag 25 juni is een deel van de Kanaalkade afgesloten. Het gaat om het stuk vanaf de Molenbuurt tot aan de Paternosterstraat, tegenover het Stadskantoor. De afsluiting is nodig om het kruispunt bij de Paternosterstraat veiliger te maken. Nu is het kruispunt onoverzichtelijk en gevaarlijk, vooral voor fietsers.

Hieronder leest u de informatie over de bereikbaarheid en de tijdelijke bushaltes op de Kwakelkade.

Kanaalkade

Alternatieve routes en bereikbaarheid

Voetgangers en fietsers
Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden lopen en fietsen.

Auto’s
Auto’s worden omgeleid via de Tesselsebrug, Noorderstraat, Kwakelkade en Noorderkade naar de Friesebrug. Bestemmingsverkeer kan de Kanaalkade inrijden vanaf de Friesebrug en de Wageweg.

Paardenmarkt en parkeergarage de Vest
De Paardenmarkt blijft bereikbaar via de Minderbroederstraat. Parkeergarage de Vest blijft bereikbaar voor verkeer vanaf de Friesebrug en Wageweg. U kunt over rijplaten langs de werkzaamheden rijden om de parkeergarage te bereiken. Vanuit de richting van de Geestersingel, Helderseweg en Tesselsebrug is de parkeergarage niet bereikbaar.

Bereikbaarheid Stadskantoor
De fietsgarage van het Stadskantoor is bereikbaar via de ingang aan de Tesselsebrug. De loopbrug naar het Stadskantoor blijft zo lang mogelijk open tijdens de werkzaamheden. Ook de hoofdingang van het Stadskantoor is via de Tesselsebrug te bereiken.

Busverkeer
De twee bushaltes aan de Kanaalkade zijn tijdelijk afgesloten tijdens de werkzaamheden. Connexxion maakt een tijdelijke bushalte op de Kwakelkade.

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op Herinrichting kruising Kanaalkade | Stadswerk072.