Terug naar het overzicht

Lasten onder dwangsom opgelegd voor dealen drugs

Er zijn vorige week twee lasten onder dwangsom opgelegd voor dealen van drugs. De dwangsommen zijn gericht aan twee Alkmaarse mannen. Zij zijn beide in december aangehouden met een handelshoeveelheid drugs in het bezit.

De dwangsom bedraagt 5.000 euro voor elke nieuwe overtreding die de mannen begaan. In andere woorden, als de mannen opnieuw dealen in Alkmaar wordt de dwangsom aan hen van rechtswege verbeurd. Deze last is opgelegd op grond van 2:51 van de plaatselijke verordening van de gemeente Alkmaar.

Effectieve aanpak

Alkmaar zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld brandgevaar, de aanwezigheid van drugscriminelen en het risico op ripdeals. Handelen in drugs is verboden.

Gemeente Alkmaar gebruikt de last onder dwangsom om een eind te maken aan dit soort overtredingen. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met politie. De last onder dwangsom is een stok achter de deur om nieuwe overtredingen te voorkomen.