Terug naar het overzicht

LHBTI-vriendelijke verkeerslichten bij regenboogzebrapad

Gisteren was het Coming Out Day en dat vieren wij in Alkmaar ieder jaar. Daarom onthulde wethouder Diversiteit Paul Verbruggen op vrijdag 9 oktober LHBTI-vriendelijke verkeerslichten voor voetgangers.

LHBTI-vriendelijke verkeerslichten bij regenboogzebrapad onthuld

LHBTI-vriendelijke verkeerslichten bij regenboogzebrapad onthuld.

Paul Verbruggen, wethouder Diversiteit vertelt:

Door het plaatsen van zo’n verkeerslicht – uiteraard op de meest logische plek: bij het opgefriste regenboogzebrapad – onderstreept het college dat we het als gemeente belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen moet zich in onze stad veilig voelen en vrij in zijn doen en laten. En het mag daarbij niet uitmaken wat je geslacht is of wat je seksuele geaardheid is. We zijn dan ook niet voor niks al sinds 2012 Regenboogstad.

Genderinclusieve toiletten

Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf herkend en erkend voelt in onze maatschappij. Daarom zijn er vanaf 9 oktober in de publiekshal van het Stadskantoor ook gender-inclusieve toiletten. Zo kan elke persoon voor zichzelf bepalen welk hokje het prettigst voelt om te bezoeken. Op deze manier zet het college van Alkmaar zich in om er als regenboogstad voor iedereen te zijn.

Campagne

Daarnaast start binnenkort een campagne over discriminatie en racisme. Verspreid door de gemeente zijn dan posters te zien. In de campagne wordt opgeroepen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en elkaar te leren kennen.